Naslovnica Trendi Premiera Palome je razprodana

Premiera Palome je razprodana

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko mladinsko gledališče za ta konec tedna napoveduje novo, težko pričakovano predstavo Paloma. Gre za hudomušno gledališko zgodbo o tovarni Paloma – Sladkogorska, ki je v preteklosti proizvajala toaletni papir za vso Socialistično federativno republiko Jugoslavijo.

Premiera Palome je razprodanaTamara Avguštin, Stane Tomazin, Draga Potočnjak, Dario Varga, Romana Šalehar in Iztok Drabik Jug (foto: Matej Povše)

 

Paloma – Sladkogorska je bila tovarna toaletnega papirja, ki se danes imenuje Paloma d.d. in se še vedno nahaja v kraju Sladki vrh ob reki Muri. Tovarna nadaljuje 140 letno tradicijo proizvodnje in trženja higienskih papirjev, v času socialistične Jugoslavije pa se je okrog tovarne razvilo celo naselje. Iz teh časov je tudi gledališka zgodba, pod katero sta se podpisali režiserka Brina Klampfer in dramaturginja Kaja Blazinšek.

»Mlada ekipa ustvarjalcev se je lotila razmisleka o nostalgičnosti za socialističnim obdobjem, za spominom, vpisanim v generacije, ki so jih okusile, in tiste, ki jih niso – ali predstava o nekdanjih »boljših« časih temelji na resničnosti ali je vse skupaj le utvara? Intimne zgodbe krajanov, iz katerih izhaja, pa hkrati odpirajo vrsto širših družbenih tem: Kako so politični projekti izgradnje krajev vplivali na življenja ljudi? Kakšna je v takem kontekstu usoda malega človeka? Kako s tem shajati danes?,« razkriva napovednik predstave.

Predstava ‘Paloma’ je sicer koprodukcija Slovenskega mladinskega gledališča, AGRFT in društva KUD Krik, v njej pa nastopajo Tamara Avguštin, Iztok Drabik Jug, Draga Potočnjak, Romana Šalehar, Stane Tomazin in Dario Varga. Premiera bo jutri (v nedeljo, 21. 6.) ob 20. uri, a je že razprodana, enako kot torkova druga predstava, ki se bo sicer pričela ob 21. uri. Na voljo pa so še vstopnice za sredo ( 24. 6., ob 17. uri), za prihodnji petek (26. 6., ob 20. uri) in za prihodnjo soboto (27. 6., ob 20. uri).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.