Naslovnica Šport Žreb že konec junija, start prvenstva pa prve dni septembra

Žreb že konec junija, start prvenstva pa prve dni septembra

Avtor: Spletno Uredništvo

Rokometna zveza Slovenije je bila prisiljena odpovedati in predčasno zaključiti sezono 2019-20, sedaj pa so že stekle prve aktivnosti glede prihodnje sezone. Slednja se bo začela prvi teden septembra, v prvi moški ligi bo spet zaigralo 14 klubov, prvenstvo pa bo odigrano brez končnic za prvaka in za obstanek.

Žreb že konec junija start prvenstva pa prve dni septembraNovi moški rokometni prvoligaš iz prestolnice – MRK Ljubljana (foto: FB MRK Ljubljana)

 

Ker je bila Rokometna zveza Slovenije zaradi pandemije koronavirusa prisiljena odpovedati in predčasno zaključiti sezono 2019-20, so se kasneje odločili, da iz prve lige tokrat ne bo izpadla nobena ekipa, vanjo pa se bosta uvrstili najboljši dve moštvi 1. B lige. Zanimivo, da oba prihajata iz Ljubljane – RD LL Grosist Slovan je sicer dolgoletni prvoligaš, medtem ko bo MRK Ljubljana prvič v zgodovini zaigral v najvišjem rangu tekmovanja.

Včeraj je bil napravljen tudi prvi konkreten korak glede prihodnje sezone in sicer so na 10. seji Združenja klubov Lige NLB potrdili datum pričetka nastopov. Odločili so, da se bo naslednje državno prvenstvo pričelo 5. septembra (kar je enako kot lani). Že precej pred tem pa bo na vrsti tudi žreb parov za sezono 2020/21. Kraj dogodka sicer še ni znan, a bo žreb  nove sezone na sporedu že konec tega meseca – natančneje 29. junija.

V sezoni 2020-21 bo torej v prvi moški rokometni ligi nastopalo 14 ekip, ki se bodo med seboj pomerile po dvokrožnem tekmovalnem sistemu. Tako bo odigranih 26 krogov, prvenstvo pa se bo končalo 29. maja 2021. V sezoni 2020-21 ne bo končnice za prvaka in končnice za obstanek. Seveda vsi srčno upajo, da se zdravstvena slika v državi ne bo poslabšala in da bo nova sezona lahko začela pred polnimi tribunami.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.