Naslovnica Trendi Predvidoma bodo prihodnje leto le uspeli izpeljati Popevko

Predvidoma bodo prihodnje leto le uspeli izpeljati Popevko

Avtor: Spletno Uredništvo

RTV Slovenija je pred dnevi objavila povabilo k sodelovanju na festivalu Popevka. Novost je ta, da bodo lahko finalisti tokrat nastopili samostojno, ob spremljavi revijskega orkestra ali pa tudi ob spremljavi ansambla RTV Slovenija. A šele prihodnje leto.

Predvidoma bodo prihodnje leto le uspeli izpeljati PopevkoStrokovna žirija je lani zmago podelila skladbi’Temni svet’ v izvedbi Ane Soklič (foto: Adrian Pregelj/SOJ RTV SLO)

 

Z RTV Slovenija so spomnili, da je lani na Popevki sodelovalo 11 skladb in da so gledalci s telefonskim glasovanjem za zmagovalno skladbo izbrali ‘Šesti čut’ v izvedbi Eve Hren, medtem ko je strokovna žirija za najboljšo skladbo v celoti razglasila ‘Temni svet’ v izvedbi Ane Soklič. Letos je bila nesporno absolutna zmagovalka Popevke pandemija kronavirusa, ki je preprečila izvedbo festivala.

Čeprav je bilo sprostitvi spomladanskih omejitev gibanja v državi časa več kot dovolj, da bi Popevko 2020 izpeljali pred drugim valom okužb s Covidom 19, so se očitno na RTV Slovenija poleti odločili, da za leto 2020 brez boja priznajo zmago koronavirusu. Tako so pravkar objavili razpis za sodelovanje na naslednjem festivalu Popevka, ki pa bo predvidoma na sporedu prihodnje leto 2021.

»Prijavljena skladba je lahko dolga največ tri minute in pol (3 minute in 30 sekund). Besedilo skladbe mora biti napisano v slovenskem jeziku, izvajalci pa jo morajo v tem jeziku tudi zapeti. Skladba mora biti izvirna (v celoti in v posameznih delih skladbe) in še ne priobčena javnosti na dan prijave na vabilo,« so osnovne pogoje udeležbe v tem javnem razpisu pojasnili z RTV Slovenija.

Poleg tega od prijaviteljev zahtevajo celoti izpolnjeno in podpisano izjavo, ki je del vabila, izvod notnega zapisa skladbe, besedilo skladbe, posnetek v formatu MP3 s tonskim zapisom skladbe (demo posnetek z vokalom), fotografijo in kratek opis dosedanje glasbene kariere. Prijave bo ocenjevala najmanj tričlanska strokovna komisija, imena izbranih skladb in izvajalcev pa bodo oznanili najpozneje do 31. decembra.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.