Naslovnica Gospodarstvo Spletno poslovno srečanje slovenskih lesarjem z nemškim trgom

Spletno poslovno srečanje slovenskih lesarjem z nemškim trgom

Avtor: Spletno Uredništvo

Kar 16 slovenskih podjetij s področja lesnega gospodarstva se je udeležilo dvodnevnega spletnega poslovnega srečanja z delegacijo podjetnikov iz nemških zveznih dežel Bavarska in Baden-Württemberg. Srečanje je pripravil slovenski Lesarski grozd, namenjeno pa je bilo prodoru slovenskih podjetij na nemški trg.

Spletno poslovno srečanje slovenskih lesarjem z nemškim trgom

Zadnje čase se vse bolj aktivno promovira uporaba lesa v gradbene in vse številne ostale namene (foto: pxfuel.com)

 

 Dvodnevno spletno poslovno srečanje z gospodarsko delegacijo podjetnikov iz nemških zveznih dežel Bavarska in Baden-Württemberg je bilo le zadnje iz niza dogodkov, prek katerih se promovira trajnostno-komercialno izkoriščanje slovenskega kesa. Cilji virtualnega srečanja, ki ga je pripravil slovenski Lesarski grozd, so bili poslovni sestanki z oblikovalci, arhitekturnimi biroji, gradbenimi in lesnimi podjetji ter tudi z upravljalci nepremičnin na področju interierjev in gradnje z lesom.

Srečanja se je udeležilo 16 slovenskih podjetij: Marles Hiše, Jelovica Hiše, Rihter, Kager Hiša, Lesoteka, Hoja, Ekoart, M Sora, Gonzaga-pro, Donar, Pohištvo Potočnik, Alfa Interier, LES CAD, LLEESS, Galop ter Ograje Kočevar. Vsa ta podjetja so med časom trajanja srečanja opravila več dvostranskih poslovnih sestankov z nemškimi udeleženci, kar bi jim moralo zagotoviti boljše pozicioniranje na nemškem trgu.

»Predstavniki podjetij so na B2B srečanju opravil razgovore s posredniki, s katerimi so med drugim lahko zastavili nadaljnje korake kako približati in predstaviti svoje storitve na nemškem trgu. Več udeležencev je izpostavilo, da so tovrstna virtualna srečanja zanimiva in dobra alternativa klasičnim sestankom, saj vzamejo precej manj časa, njihova učinkovitost pa je primerljiva osebnim srečanjem,« so povzeli z Direktorata za lesarstvo.

Sicer Direktorat za lesarstvo sodi pod okrilje Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), slovenskim lesarskim podjetjem pa pomagajo prek prilagajanja zakonodaje, objave razpisov, priprave strokovnih dogodkov in vrste propagandno-promocijskih aktivnosti za večjo uporabo lesa. V poročilu za javnost so na MGRT posebej omenili še udeležbo na sejmih, kateri leto namenijo 200.000 evrov, poleg tega pa financirajo tudi obiske poslovnih delegacij.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.