Naslovnica Trendi Praznovanje četrt stoletja Malih sivih celic

Praznovanje četrt stoletja Malih sivih celic

Avtor: Spletno Uredništvo

V soboto, 6. junija 2020, bodo na Prvem programu Televizije Slovenija praznovali zaključek 25. sezone najbolj inteligentne oddaje na slovenskih televizijskih postajah. Oddaja se imenuje ‘Male sive celice’ in izredno priljubljena, saj se za kviz letno prijavi po 250 ekip.

 Praznovanje četrt stoletja Malih sivih celicPrizor iz letošnje 25. sezone Malih sivih celic sezone (foto: Adrian pregelj/RTV SLO)

 

Otroški kviz ‘Male sive celice’, ki je na sporedu ob sobotah na Prvem programu TV Slovenija, že četrt stoletja navdušuje, privlači in izobražuje gledalce vseh starosti. Ob izteku 25. sezone za prihodnjo sboto (6 . junija) pripravljajo posebno oddajo, s presenečenji, nenapovedanimi gosti, obilico iger, megalomanskim eksperimentom, torto velikanko, razglasitvijo najboljših in zaključno zabavo.

»Kviz je presegel svoje meje in postal gibanje, saj se na tekmovanje vsako leto prijavi več kot 250 ekip cele Slovenije« je pojasnila urednica Maruša Prelesnik Zdešar. S službe za obeveščanje javnosti RTV Slovenija so jo dopolnili, da se je v zadnji sezoni za nastop prijavilo kar 777 otrok, da so bila predtekmovanja v osmih slovenskih regijah in da je skupno sodelovalo 141 šol.

Oddajo, v kateri so letos krstili novo bralno rubriko ‘Prebrane celice’, je sicer marca prekinila pandemija koronavirusa, a jo bodo prihodnjo soboto, po odpravi večine omejitev, vseeno izpeljali do konca. Osnovnošolci se bodo tako spet pomerili v popularnih rubrikah (‘Labirint’, ‘Hitre celice’, ‘Eksperiment’ in ‘Brihtolin’,) in preizkusili svoje možgančke prek vprašanj z vseh področij življenja.

Sicer je bila prva oddaja Malih sivih celic že 26. oktobra 1994, voditelj oddaje pa je bil dramski igralec Pavle Ravnohrib. Od tedaj je bilo posnetih prek 800 oddaj, zastavljenih več kot 10.000 vprašanj, medtem ko je z leti voditelj postal drug popularen dramski igralec – Nik Škrlec.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.