Naslovnica Trendi Praznik Nanosa na Valu 202

Praznik Nanosa na Valu 202

Avtor: Spletno Uredništvo

V soboto se bo na Radiu Slovenija Drugi program posvetil prav posebnemu gostu – Nanosu.Val 202 bo namreč na praznično soboto oddajal program v živo z oddajnika Nanos.

Praznik Nanosa na Valu 202Vrh Nanosa z zahodne strani, Vojkova koča pa je skrita v neposredni bližini oddajnikov (foto: FB Nanos Slovenia)

Drugi program Radia Slovenija – Val 202, bo na praznično soboto oddajal program v živo z oddajnika Nanos, ki dominira na vrhu istoimenske planine. A na Nanosu ni omembe vreden le oddajnik, da katerega se lahko pripeljemo tudi z osebnim vozilom. Vzponi z različnih smeri so izjemno atraktivni, arzgledei z vrha prav tako, v bližini so tudi zgodovinska cerkvica in ledeniške jame. Vodja projekta in voditelj programa Aleš Smrekar, novinarki Veronika Gnezda in Nina Manfreda ter njihovi gostje bodo zagotovo imeli o čem govoriti.

V prijetnem sobotnem dopoldnevu boste lahko prisluhnili vodji oddajnika, Stojanu Vitežniku, ki bo spregovoril tako o preteklosti kot tudi sedanjosti oddajnika ter vas povabil na miselni sprehod skozi muzejsko zbirko analogne tehnike. Za vse ljubitelje gorskega zraka in neokrnjene narave bo na sporedu pogovor s planinci o priljubljeni planinski točki številnih pohodnikov, ki je od leta 1987 zavarovana kot Krajinski park – Južni in zahodni obronki Nanosa,” so zapisali v sporočilu RTV Slovenija. 

Opoldan bo na vrsti pogovor z vodjo organizacijske enote Oddajniki in zveze pri RTV Slovenija, Miranom Dolencem in generalnim direktorjem RTV Slovenija, Igorjem Kaduncem, ki bosta spregovorila o Oddajnikih in zvezah RTV Slovenija. Brez strokovnega vzdrževanja vseh oddajnikov ter pretvornikov RTV Slovenija ne bi mogla zagotavljati signalov radijskih in TV-signalov za poslušalce in gledalce z nacionalnimi, regionalnimi ter manjšinskimi programi. 

“Ob 14. uri bo nato kraško planoto zavzel »edini pravi primorski raper« imenovan Smaal Tokk, ki bo v živo, skupaj z glasbenimi kolegi, še dodatno povišal raven dopamina. Ob tej priložnosti bo Val 202 pripravil tudi nagradno igro, prvih deset poslušalcev, ki nas bo obiskalo na terenu, ob oddajniku Nanos, bo namreč dobilo majico Vala 202,” so še dodali kot napoved sobotnega dogajanja, ki ga bo zaključil pogovor z jamarjem, kateri bo predstavil prav posebne lokalne ledene jame – t. i. ‘nanoške ledenike’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.