Naslovnica Slovenija Pravijo, da je za obisk Lipice več kot 440 dobrih razlogov

Pravijo, da je za obisk Lipice več kot 440 dobrih razlogov

Avtor: Spletno Uredništvo

Ob praznovanju 440 obletnice Kobilarne Lipica bo prihodnjo nedeljo na sporedu gala predstava lipiške šole jahanja. Vzporedno z osrednjim dogodkom pa se bo med 11. in 13. spetembrom zvrstila še vrsta drugih kulturnih, športnih in turističnih aktivnosti, ki so tako ali drugače povezane s konjeništvom v Lipici.

Pravijo da je za obisk Lipice več kot 440 dobrih razlogovIz Kobilarne pravijo, da je za obisk Lipice več kot 440 razlogov (foto: Sibil Slejko)

 

Ob praznovanju 440 obletnice Kobilarne Lipica bo prihodnjo nedeljo (13. septembra), ob 15.00 na sporedu posebna gala predstava lipiške šole klasičnega jahanja. Svečanemu dogodku bo svojo glasbeno noto dodal Policijski orkester z vrhunskimi solisti, kot so sopranistka Ernestina Jošt in tenorist Gregor Ravnik, nastopil bo tudi dramski igralec Pavle Ravnohrib, za režijo spektakla pa bo poskrbel Tomaž Letnar.

»Obeta se gala predstava, polna glasbe, skladnosti in lepote v gibanju sredi opojne kraške krajine, kjer sta se v polnosti ujela svoboda konja in hotenje človeka po sožitju z naravo. Lipicanec je vir navdušenja in občudovanja tudi za družine z otroki, zato bo nedelja, 13. septembra, priložnost za doživetje celodnevnega programa med več kot 300 lipicanci,« so zapisali v sporočilu za javnost Kobilarne Lipica.

Proslava 440 letnice ne bo le v znamenju osrednje nedeljske gala predstave, ampak pripravljajo tridnevni program ‘Dnevov Kobilarne Lipica’, ki se bo začel že v petek, 11. septembra, iztekel pa se bo prav v nedeljo, 13. septembra. Te tri dni se bo program za obiskovalce pričel s spustom lipicanskih kobil in žrebet na pašo, se nadaljeval s predstavitvijo vožnje vpreg in vodenim stikom z lipicanci.

Sledile bodo delavnice s poniji ter kolesarjenjem z električnimi kolesi projekta MobiTour po lipiških drevoredih. Poleg tega se v soboto (12. septembra) ob 9. 00 se bo pri vhodu na lipiško posestvo iz smeri Škibinov začela prva akcija gradnje oz. obnove kraškega suhozida. »Udeleženci se bodo zbrali pri mogočnem kamnitem suhozidu, ki že stoletja varuje lipicance na pašnikih.

Pod strokovnim vodstvom bo lahko vsak prispeval k obnovi tega pomembnega elementa kulturne dediščine. Otrokom in družinam bo 10. uri na grajskih vrtovih v Lipici namenjena predstavitev knjige Žrebiček junak in čarobni korak, ob 15. uri pa bo v prireditveni jahalnici sledila prva predstavitev prodaje lipicancev iz Lipice,« so še pojasnili iz Kobilarne Lipica.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.