Naslovnica Šport Zaradi odpovedih mednarodnih tekem so domače toliko bolj zanimive

Zaradi odpovedih mednarodnih tekem so domače toliko bolj zanimive

Avtor: Spletno Uredništvo

Komisija za športno plezanje PZS bo ta konec tedna izpeljala prvo tekmo državnega prvenstva v balvanskem plezanju za vse kategorije. Tekmovanje, ki ga pripravljajo v sodelovanju s Športno plezalnim društvom Korenjak, bo potekalo v soboto in v nedeljo (5. in 6. spetember) in sicer na balvanski steni v Športnem parku na Logu pri Brezovici.

Zaradi odpovedih mednarodnih tekem so domače toliko bolj zanimivePrizor z državnega prvenstva v balvanskem plezanju iz leta 2018 (foto: PZS)

 

Športnem parku na Logu pri Brezovici je pripadla čast, da bo ta konec tedna gostil prvo tekmo državnega prvenstva v balvanskem plezanju za vse kategorije. Ta tekmovalna preizkušnja bo tokrat toliko bolj pomembna, saj je bila letos večina mednarodnih tekem odpovedana, zato so slovenski plezalke in plezalci dobesedno žejni nastopov. Prva tekma DP se bo pričela v soboto (5. septembra) ob 9. uri in bo trajala do 20.40, v nedeljo (6.9.) pa bo program za uro daljši – tekmovanje bo trajalo od 9. ure pa do 21.40.

Med tekmovalci bodo na prvi preizkušnji predvidoma prisotne vse najboljše slovenske plezalke na čelu z večkratno svetovno prvakinjo Janjo Garnbret ter tudi Domen Škofic in vsi najboljši plezalci v moški konkurenci. »Letos bo poskrbljeno tudi za to, da si bo mogoče tekmo ogledati tudi iz domačega naslonjača. Nedeljski finale si bo mogoče ogledali na Facebook strani Slovenia Claimbing Team.

Prenos v živo se prične ob 19.45, prenos bosta komentirala novinar Matej Hrastar in športna plezalka Mina Markovič, ki je leta 2021 prav na tej steni dosegla drugo zmago za svetovni pokal v balvanih,« so sporočili s Plezalne zveze Slovenije (PZS). S Komisije za športno plezanje PZS so še dodali, da bo prihodnji konec tedna (v soboto, 12. septembra) na sporedu še prva tekma državnega prvenstva v disciplini hitrostno plezanje za vse kategorije.

To prireditev bo gostila športna dvorana I. OŠ Celje, a bo potekala brez gledalcev. Sicer je preostanek plezalne sezone še precej negotov. Tekmi v ameriškem Salt Lake Cityju v ZDA in Seulu v Južni Koreji sta bili pravkar odpovedani. Podobno je bila odpovedana tudi tekma svetovnega pokala, ki bi morala biti v Ljubljani 25. in 26. septembra v dvorani Stožice. Letošnje evropsko prvenstvo, ki naj bi ga novembra gostila Moskva, pa zaenkrat še ostaja na koledarju.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.