Naslovnica Šport Pozitivna prva domača nastopa Slovenk

Pozitivna prva domača nastopa Slovenk

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska futsal reprezentanca je konec tedna odigrala svojo tretjo in četrto mednarodno tekmo. V soboto je v Laškem z 2:1 porazila Srbijo, včeraj pa sta se ekipi v mestu ob Savinji razšli z rezultatom 2:2. To sta bili za naše zadnji pripravljalni tekmi pred septembrskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. 

Zenska futsal reprezentanca 1Slovenija bo v Karlovcu med 11. in 16. septembrom na svojih prvih kvalifikacijah za EP merila moči z Rusijo, Hrvaško in Švedsko (foto: NZS).

 

Dvojni obračun v Laškem je bil zgodovinski za obe reprezentanci. Ženska futsal reprezentanca Slovenije, ki je premiero na mednarodni sceni doživela maja na Slovaškem, je v Laškem odigrala sploh prvo uradno tekmo na domačem parketu. Srbija pa je prav v mestu ob Savinji doživela tekmovalni ognjeni krst – to je bil namreč prvi uradni nastop srbske ženske futsal izbrane vrste. Prva medsebojn tekma se je končala z zmago Slovenk z 2:1, v drugem obračunu pa je bilo 2:2. 

„Za nam je še ena napeta tekma. Po vodstvu 2:0 nisem zadovoljen, ker smo remizirali. Če pogledam realno na oba polčasa, potem je delitev točk realna. Danes se nam je zelo poznala utrujenost. Po 10. minuti smo padli, gostje so si ustvarile številne priložnosti, imele so pobudo. Premalo smo se držali navodil, kako odigrati. Prejeli smo tudi dva poceni zadetka,” je komentriral selektor Dejan Kramberger.

Tanja Vrabel, najbolj kakovostna nogometašica in kapetanka Slovenije, pa je po koncu srečanja povedala: „Moram reči, da smo v prvem polčasu kontrolirale igro. V nadaljevanju so nas stisnile, bile so precej bolj agresivne. Na koncu remi, a menim, da smo bile boljše.“

 Za Slovenijo so v Laškem igrale Lara D´Amato (Salernitana Femminile ITA), Larisa Fras (KMN Slovenske Gorice), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske Gorice), Vanja Tanšek (KMN Slovenske Gorice), Valentina Tuš (KMN Slovenske Gorice), Tanja Vrabel (KMN Slovenske Gorice), Rebeka Bačar (Siliko Nova Panorama), Asja Al Nawas Bedenčič (Siliko Nova Panorama), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Mateja Vojsk (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje) in Katja Trubačev (Siliko Nova Panorama).

To sta bili za slovensko reprezentanco zadnji uradni pripravljalni tekmi pred kvalifikacijami za naslednje EP. Slovenija bo v hrvšakem Karlovcu med 11. in 16. septembrom merila moči z Rusijo, Hrvaško in Švedsko. Na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto, potuje le zmagovalka skupine.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.