Naslovnica Magazin Posodobljen SELFIE za pregled uporabe digitalnih tehnologij pri pouku

Posodobljen SELFIE za pregled uporabe digitalnih tehnologij pri pouku

Avtor: Spletno Uredništvo

Evropska komisija je pred kratkim dala na razpolago novo različico orodja imenovanega ‘SELFIE’, ki šolam omogoča pregled nad uporabo digitalnih tehnologij pri pouku. Orodje se je med spomladansko fazo pandemije lepo uveljavilo, zato so ga pred jesenskim povratkom v šole posodobili.

Posodobljen SELFIE za pregled uporabe digitalnih tehnologij pri poukuProjekt SELFIE podpira tudi UNESCO-v Inštitut za informacijske tehnologije v izobraževanju (foto: iite.unesco.org)

 

Evropska Komisija je pred nekaj dnevi objavila, da je pripravila in tudi že dala na voljo novo različico orodja ‘SELFIE’. Ta kratica sicer pomeni samooceno učinkovitega učenja s spodbujanjem inovacij z uporabo izobraževalne tehnologije. Gre za koristen pripomoček, ki šolam omogoča popoln pregled in tudi realno oceno uporabe digitalnih tehnologij pri pouku, predvsem pri pouku na daljavo, kar je letos zaradi pandemije koronavirusa postalo še posebej pomembno.

Glede na trenutne razmere glede drugega vala pandemije po vsem svetu je bila posodobitev zagotovo izpeljana v pravem času, saj se čez nekaj dni marsikje že pričenja novo šolsko leto. »Ker se po vsej Evropi šole znova odpirajo, je bilo orodje posodobljeno, da bi pomagalo pri razmisleku o tem, kako dobro se spopadajo z učenjem na daljavo med pandemijo, in pri načrtovanju prihodnjega leta na podlagi potreb učencev in učiteljev.

Do zdaj je orodje uporabilo skoraj 700.000 učencev, učiteljev in vodstvenih delavcev z več kot 7000 šol v 45 državah. Orodje SELFIE se financira iz programa Erasmus+ in je na voljo v 31 jezikih, tudi v slovenščini,« so sporočili s Komisije EU. Sicer je SELFIE brezplačno spletno orodje Komisije EU, ki šolam pomaga oceniti, kako naj tehnologijo uporabljajo za poučevanje in učenje, ter te načine izboljšati.

Konec oktobra bosta sicer minili dve leti pričetka uporabe orodja, katero predstavlja enega od skupno enajstih ukrepov iz akcijskega načrta EU za digitalno izobraževanje. Celoten projekt se pravkar ažurira in sicer prek javnega posvetovanja, saj bi radi upoštevali sveže izkušnje iz koronavirusne krize ter obenem podprli izobraževanje in usposabljanje prek dolgoročne digitalne preobrazbe. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.