Naslovnica Gospodarstvo Vzhodni del razpisa za subvencioniranje promocije na tujih trgih

Vzhodni del razpisa za subvencioniranje promocije na tujih trgih

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini SPIRIT Slovenija je sporočila, da je za podjetja iz Vzhodne kohezijske regije prek razpisa že pripravila sofinanciranje stroškov za trženje blagovnih znamk preko ‘showroomov’ na tujih trgih. Na voljo je kar 4,7 milijona evrov.

Vzhodni del razpisa za subvencioniranje promocije na tujih trgihLetošnji rok za prijavo na javni razpis za promocijo prek razstavnega prostora v tujini se izteče 30. septembra (foto: maxpixel.net)

 

Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini SPIRIT Slovenija je podjetja iz vzhodne kohezijske regije opozorila, da lahko prek razpisa prejmejo od 30.000 do največ 100.000 evrov subvencij in sicer za bodoče promocije svojih blagovnih znamk na tujih trgih. Pri agenciji poudarjajo, da sta povečevanje števila izvoznikov, še posebej med malimi in srednjimi podjetji, ter krepitev obsega izvoza prioriteti celotnega slovenskega gospodarstva.

Kdor bi se rad prijavil na razpis, mora biti lastnik ene ali več registriranih blagovnih znamk. »SPIRIT Slovenija podjetjem sofinancira upravičene stroške krepitve trženja blagovnih znamk preko showroomov na tujih trgih. Showroom je razstavno-promocijski prostor v tujini, namenjen predstavitvi izdelkov ali storitev, zaščitenih z registrirano blagovno znamko, ki služi tudi kot mesto povezovanja s tujimi podjetji.

Podjetje mora v okviru prijavljenega projekta izpeljati dva sklopa, ki ju predvideva razpis: prvi je predstavitev blagovnih znamk – to je fizična postavitev showrooma v tujini (stroški najema razstavnega prostora, postavitve in ureditve razstavnega prostora, tehničnih priključkov, izdelave koncepta predstavitve in opreme), drugi pa je sodelovanje z lokalnim agentom na tujem trgu (marketinške aktivnosti, za promocijo blagovnih znamk podjetja),« sporočajo z Agencije.

Tokrat bo prek razpisa skupaj na voljo kar 4,7 milijona evrov, subvencija lahko predstavlja največ 75 odstotkov vrednosti projekta, do leta 2023 pa bi radi tako podprli najmanj 47 mikro, malih in srednjih podjetij s sedežem v kohezijski regiji vzhodna Slovenija. »Na razpis smo se prijavili, ker želimo z našo rešitvijo kriptodenarnice BC Vault prodreti na mednarodne trge, predvsem v Ameriko, Kanado in Azijo.

Prejeta sredstva bodo deloma pokrila naše marketinške in prodajne aktivnosti ter dobršen del začetne investicije na hongkonškem trgu. Hong Kong je eno glavnih finančnih središč, tam so tudi najpomembnejša podjetja s področja tehnologij veriženja blokov,« je na primer vzroke za prijavo na razpis pojasnil Renato Uhl, iz podetja Real Security d. o. o.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.