Naslovnica Trendi POP TV, Dejstvomer in aprilske državnozborske volitve

POP TV, Dejstvomer in aprilske državnozborske volitve

Avtor: Spletno Uredništvo
Bližajo se slovenske parlamentarne volitve, zato bo tudi POP TV pripravil vrsto posebnih oddaj. Do državnozborskih volitev, ki bodo na vrsti 24. aprila, bo na POP TV na sporedu pet posebnih soočenj kandidatov, številne predstavitve in tudi poglobljeni intervjuji. Na spletni strani 24ur pa je že aktivna rubrika Dejstva, kjer resničnost raznih navedb politikov poskušajo izmeriti z novim orodjem – ‘Dejstvomerom’.
POP TV, Dejstvomer in aprilske državnozborske volitve

Izkušena ekipa voditeljev POP TV-ja že kar nestrpno čaka na soočenja (foto: Urša Premik/PR PRO Plus)

Le še nekaj tednov nas loči do državnozborskih volitev, ki bodo letos na vrsti 24. aprila.  Ob aktualnem politično-kadrovskem dogajanju na TV Slovenija postaja POP TV še toliko bolj pomemben glede zagotavljanja kakovostnega in nepristranskega poročanja. Na največji slovenski komercialni televizijski postaji novinarji že pripravljajo predstavitve kandidatov, se poglabljajo v pereče družbene teme in pišejo vprašanja za soočenja kandidatov.

Do volitev bo na POP TV na sporedu kar 5 posebnih soočenj kandidatov. Soočenja bodo razdeljena v različne tematske sklope, vodili pa jih bodo različni voditelji, z uvodnim pa bosta 28. marca opravila izkušena Darja Zgonc in Edi Pucer. Obetajo se tudi številne predstavitve kandidatov, poglobljeni intervjuji in novice o volilnih kampanjah slovenskih političnih strank, oz. posameznih kandidatov.

Ena večjih letošnjih predvolilnih programskih novosti pa že deluje na spletu. Na spletni strani 24ur je namreč že nekaj časa aktivna rubrika ‘Dejstva’, kjer preverjajo resničnost raznih navedb politikov in jo poskušajo izmeriti s posebnim novim orodjem – ‘Dejstvomerom’. »Politiki imajo radi ohlapen odnos z resnico, kar pomeni, da nemalokrat zavestno lažejo, govorijo polresnice, manipulirajo s podatki, fotografijami, jemljejo iz konteksta.

Analize s kontekstom objavljajo na spletni strani 24ur.com in v oddaji 24UR. Avtentičnost izjav politikov v petih velikih soočenjih bosta ob ekipi novinarjev preverjala tudi strokovna sodelavca – ekonomist dr. Miha Dominko in pravnik dr. Samo Bardutzky«, razlaga Alenka Marovt, urednica Dejstev. S POP TV-ja so tudi že najavili vse datume petih  televizijskih soočenj – ob ponedeljkih 28. marca, 4. aprila, 11. aprila in 18. aprila ter v petek, 22. aprila, vsa pa bodo zvečer ob 20. uri.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.