Naslovnica Šport Devet mesecev po oživljanju se Eriksen vrača v reprezentanco

Devet mesecev po oživljanju se Eriksen vrača v reprezentanco

Avtor: Spletno Uredništvo
Ljubitelji nogometa bodo zagotovo veseli novice, da se Danec Christian Eriksen vrača v reprezentanco. Minilo je namreč le devet mesecev od njegovega srčnega zastoja in grozljivega, a uspešnega oživljanja na lanskem Evropskem prvenstvu.
Devet mesecev po oživljanju se Eriksen vrača v reprezentanco

Najbrž bodo Danci reprezentančni avtobus z Eriksenom do stadiona pospremili na zelo podoben način (foto: FB DNZ)

Marsikateri ljubitelj nogometa je 12. junija lani nenadoma obnemel, ko se je na tekmi Evropskega nogometnega prvenstva med Dansko in Finsko danski reprezentant Christian Eriksen nepričakovano zgrudil in obležal brez zavesti. Tišina je zavladala na copenhagenskem Parken stadionu, ko so nogometaša začeli oživljati, tudi doma pred ekrani pa so vsi zaslutili, kako blizu smrti se je znašel Eriksen.

Na srečo je bilo oživljanje uspešno in kasnejše okrevanje prav tako. Najprej pa si seveda nihče ni mogel misliti, da bo danski reprezentant še kdaj sploh lahko igral nogomet, a so se stvari potem obrnile v izjemno pozitivno smer. Eriksen si je namreč hitro popolnoma opomogel in se kmalu zatem, ko so mu vsadili oz. implantirali poseben kardioverter-defibrilator (gre za vrsto srčnega spodbujevalnika) tudi vrnil k igranju nogometa.

Danec je v dresu Brentforda v angleški Premier ligi nazadnje prikazal nekaj tako dobrih predstav, da si je znova zaslužil vpoklic v reprezentanco. 30-letni nogometaš zvezne vrste je dobil poziv selektorja za dve prijateljski tekmi, ki izbrano vrsto Danske čakata zadnje dni meseca marca, natančneje 26. marca z Nizozemsko v Amsterdamu in 29. marca še s Srbijoprav na stadionu Parken.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.