Naslovnica Magazin Ponovno poskus spletne prevare z lažnimi oglasi za stanovanja

Ponovno poskus spletne prevare z lažnimi oglasi za stanovanja

Avtor: Spletno Uredništvo

Varuhi slovenskega spleta, ki so zbrani okrog projekta Varni na internetu, so javnost ponovno opozorili na novo vrsto spletne prevare – lažne oglase za stanovanja.

Ponovno poskus spletne prevare z lažnimi oglasi za stanovanja V tem primeru dejansko nekdo ponuja gradove v oblakih (foto: Efraimstochter/pixabay.com)

 

S prihodom septembra se začne spreminjati struktura iskalcev namestitev. Poletne goste marsikje začnejo zamenjevati dolgoročnejši najemniki in pa tudi študenti, saj se s prvim oktobrom začenja novo študijsko leto. Varuhi slovenskega spleta, ki so zbrani okrog projekta Varni na internetu, pa so tokrat ponovno opozorili na novo vrsto poskusa spletne prevare, ki ni povezana z najemom, ampak z nakupom stanovanj.

Podobno kot že prejšnji mesec, so se tudi tokrat spletni kriminalci posvetili lažnim oglasom za stanovanja. Cilj je dobiti kupnino za neobstoječe prostore oziroma lokacije, ki sicer obstajajo, a niso naprodaj. »Si na spletu našel čist hud, komplet opremljen flet s parkingom na vrhunski lokaciji za noro dobro ceno? Pazi, da ni slučajno nateg,« pravijo na varninainternetu.si.

Ker je potrebno vsako stvar, ki zgleda predobro, da bi bila resnična, preveriti, tokrat priporočajo dva koraka. Najprej je potrebno preveriti spletnega ponudnika stanovanja – kdaj je bila opravljena registracija ter ali ima ponudnik veljavno telefonsko številko. Nato pa je potrebno prek Googla preveriti tudi fotografijo stanovanja iz oglasa. Če isto fotografijo najdemo tudi v oglasih za druga stanovanja, gre skoraj zagotovo za prevaro.

Poleg tega pa je bi moral zvonec za alarm zazvoniti tudi, fizičen ogled stanovanja ni mogoč, lastnik pa želi ključe poslati po pošti – seveda po prejemu plačila.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.