Naslovnica Trendi Ponedeljkov večer bo v znamenju praznika gasilcev

Ponedeljkov večer bo v znamenju praznika gasilcev

Avtor: Spletno Uredništvo

V ponedeljek, 4. maja, bodo na Planet TV večerni program posvetili gasilcem. Ta dan se namreč praznuje mednarodni dan gasilcev. Ob 20. uri bodo gasilci gostje posebne oddaje serije Milijonar, ob 21. uri pa bo na sporedu še predstavitvena epizoda nove oddaje Gasilci, v kateri se bodo z zahtevnim poligonom spopadle gasilke iz Prostovoljnega gasilskega društva Predoslje.

 Ponedeljkov večer bo v znamenju praznika gasilcevPrizor iz prve in zaradi pandemije za nekaj časa najbrž edine oddaje nove serije Gasilci (foto: PR Planet TV)

 

Ni potrebno posebej poudarjati, da so slovenski gasilci najbolj popularna organizacija v državi. Tudi zato so se na Planet TV odločili, da jim na Mednarodni dan gasilcev posvetijo posebno pozornost. Tako bo uvodna oddaja nove domače tekmovalne serije ‘Gasilci’ na sporedu v prav ponedeljek, 4. maja in sicer ob 21. uri. Že pred tem pred tem pa bo ob 20. uri na vrsti posebna epizoda Milijonarja, v kateri se bodo gasilci z znanjem borili za zbiranje dobrodelnih sredstev.

Nova slovenska serija ‘Gasilci’ bi morala biti v etru že nekaj tednov, a je bilo snemanje prekinjeno zaradi izrednih ukrepov ob pandemiji koronavirusa. »Ob mednarodnem dnevu gasilcev in na dan, ko goduje zavetnik gasilcev sveti Florjan, pa se bomo požrtvovalnemu delu in vrhunski pripravljenosti prostovoljnih gasilcev in gasilk poklonili s predvajanjem pilotne oddaje, ki smo jo posneli še pred izrednimi razmerami.

Oddajo smo pripravili v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije (GZS) z namenom, da bi predstavili nepogrešljivo dejavnost gasilskih društev, njihovo usposobljenost, odlično pripravljenost in izjemno požrtvovalnost, hkrati pa ima oddaja tudi dobrodelno noto,« so pojasnili s Planet TV in dodali, da so tudi specialne poligone pripravili pod strokovnim nadzorom gasilskih strokovnjakov.

Voditelja oddaje bosta Marko Potrč in Eva Cimbola, sodnika bosta Anže Šilar in Tomaž Klemenčič (sodila sta že na več gasilskih tekmovanjih tako v Sloveniji kot na gasilskih olimpijadah v tujini), ‘nadzornik’ bo Klemen Repovš (GZS), komentatorja bosta ‘drugi’ Tomaž Klemenčič in Jure Dolinar, ki je poklicni gasilec in inštruktor, prve pa bodo poligon napadle gasilke iz PGD Predoslje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.