Naslovnica Slovenija Na praznik dela so v Kobilarni Lipica spet odprli vrata za goste

Na praznik dela so v Kobilarni Lipica spet odprli vrata za goste

Avtor: Spletno Uredništvo

Prvega maja, na dan, ko se je po svetu praznoval mednarodni praznik dela, je Kobilarna Lipica spet odprla svoja vrata za obiskovalce. Seveda so določeni preventivni ukrepi proti širjenju pandemije še prisotni, toda glede trenutne razmere gneče ne bo in vsakdo lahko obdrži varno razdaljo.

Na praznik dela so v Kobilarni Lipica spet odprli vrata za goste

Lipica je spet odprla svoje duri na praznični 1. maj, pri čemer velja spomniti, da skrbniki živali, kot tudi zdravniki, policisti, gostinci, turistični delavci in še mnogi drugi ne poznajo praznikov – tedaj imajo običajno še več dela  (foto: Jošt Gantar, projekt VisitKras)

 

Na praznični prvomajski petek so na posestvu Lipice spet zasukali rokave. Pravzaprav se dela v Kobilarni Lipica, ki pravkar doživlja tudi prenovo dela objektov, niso nikoli prekinila, le da so bila vrata za zunanje goste zaprta. Po zadnjem vladnem sproščanju preventivnih ukrepov v boju proti pandemiji pa so se v Lipici odločili, da je napočil čas za ponovno odprtje, seveda ob nadaljnjem upoštevanju določenih varnostnih ukrepov.

»Ob ogledu kobilarne tako iz preventivnih razlogov ostajajo za obiskovalce zaprti otroško igrišče in nekateri zaprti prostori. Obiskovalce prosimo, naj ves čas obiska vzdržujejo medsebojno razdaljo najmanj dveh metrov, tako pred blagajno in sanitarijami kot tudi na sprehodu po parku in samem zgodovinskem jedru kobilarne,« so mere previdnosti pojasnili v Kobilarni Lipica. Poleg tega so povsod namestili razkužilnike za roke ter obvestila o higieni in kašlju, zaščitne maske pa so obvezne v notranjih prostorih.

Prav tako goste pozivajo, da se ne zbirajo v večjih skupinah na enem prostoru – Kobilarna z več kot 300 hektari travnikov, pašnikov, drevoredov in drugih zelenih površin je dovolj velika za vse. Sicer pa bodo vse obiskovalce usmerjali vodniki, prostore pa bodo večkrat dnevno razkuževali. Še naprej pa velja osnovno pravilo, da se konj ne dotika in se jih tudi ne hrani.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.