Naslovnica Trendi Poletni pozdrav, Medeja in rojstni dan Vala 202

Poletni pozdrav, Medeja in rojstni dan Vala 202

Avtor: Spletno Uredništvo
Z RTV Slovenija programske novosti prihajajo iz dneva v dan. Tokrat gre za radijsko igro ‘Medeja … bom postala’, za praznovanje 49 let obstoja programa Val 202 in za novo narodno-zabavno televizijsko oddajo Poletni pozdrav.
Poletni pozdrav, Medeja in rojstni dan Vala 202

Voditeljica Darja Gajšek bo v vsakem Poletnem pozdravu igrala tudi na harmoniko (foto: RTV SLO/Katja Kodba)

Program Val 202 praznuje svoj 49 rojstni dan. Praznovanja so startala že v ponedeljek, ko je bila na sporedu oddaja ‘Izštekani’ s skupinama Tretji kanu in El Kachon. Danes so uradni datum rojstnega dneva obeležili z 9 koncertnimi nastopi na ulicah Ljubljane, Maribora in Kopra. Jutri bo praznovanje zaokrožila oddaja Odbita do bita, ki je bila posneta v živo pred živo publiko.

V Uredništvu igranega programa RTV SLO pa so letos marljivo vadili novo radijsko igro z naslovom ‘Medeja … bom postala’, ki je nastala po literarni predlogi starorimskega avtorja Seneke. Tako bo v ponedeljek, 21. junija, ob 22.05 na Tretjem programu Radia Slovenija – programu Ars na sporedu premierna izvedba te radijske igre.

Predstavniki medijev bodo lahko že jutri deležni pred-premiere in sicer ob 14.30 v Studiu 26. Tam bodo tudi Nataša Barbara Gračner, ki je svoj glas posodila Medeji, Radko Polič – Rac, ki je glas posodil Kreontu, avtor glasbe za to radijsko predstavo Boštjan Gombač ter tudi prevajalka Jera Ivanc.

Zadnja novost minulih dni na RTV SLO pa je nova narodno-zabavna glasbena oddaja ‘Poletni pozdrav’, ki bo od 2. julija dalje na sporedu ob petkih in sicer ob 20. uri na programu TV SLO 1. Osem petkovih večerov zapored se bodo predstavljale različne generacije ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, voditeljica oddaje pa bo Darja Gajšek.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.