Naslovnica Gospodarstvo Če izbiramo lokalno, pomagamo ohraniti domače

Če izbiramo lokalno, pomagamo ohraniti domače

Avtor: Spletno Uredništvo
Pričela se je vseslovenska promocijska kampanja z naslovom ‘Ohranimo domače. Izbirajmo lokalno.’ Z njo želi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano promovirati potrošnjo sveže, sezonske, lokalno pridelane slovenske hrane.
Če izbiramo lokalno, pomagamo ohraniti domače

Jabolka predstavljajo približno dve tretjini vsega pridelanega sadja v Sloveniji (foto: pikist.com)

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) želijo z novo promocijsko kampanjo opozoriti na svežo, sezonsko, lokalno pridelano in predelano slovensko hrano. Akcijo so poimenovali ‘Ohranimo domače. Izberimo lokalno.’ Slovenska hrana in okolje sta zaradi povečanja samooskrbe ključna člena, tako pri ohranjanju življenja na podeželju, kot tudi pri zagotavljanju zdrave hrane za potrošnike.

»Povzdigniti želimo pomen slovenskih pridelovalcev in predelovalcev, ki skrbijo za ohranjanje podeželja, doprinašajo k čistejšemu okolju in ohranjajo delovna mesta. Poudariti želimo, da z nakupom domačih, lokalnih kmetijskih pridelkov in živil podpiramo slovenskega proizvajalca, ki so naši pridni pridelovalci in predelovalci ter s tem dvigujemo tudi ugled vseh poklicev, ki pri tem sodelujejo,« sporočajo slovenskim potrošnikom z MKGP.

Spomnili so še, da je kmetijstvo tudi danes v Sloveniji zelo pomembna gospodarska panoga, ki mora z najrazličnejših vidikov izpolnjevati pričakovanja glede hrane, naravnih virov in razvoja podeželja. Prav tako MKGP poudarja, da je potrebno z naravnimi viri (tla, voda, zrak, ohranjeni naravni ekosistemi) ravnati izjemno skrbno, saj so prav ti viri osnova za pridelavo oziroma za predelavo kakovostne in varne slovenske hrane.

»V ospredje se tako mora postaviti slovenski proizvajalec, ki skrbi za pridelavo in predelavo hrane, vpliva na vzdrževano podeželsko krajino, obdelavo zemljišč in tudi za možnosti aktivnosti na podeželju in razvoj turizma,« z MKGP pihajo na dušo  kmetom. Sicer pa MKGP že od oktobra lani vodi tudi kampanjo ‘Najboljše imamo doma’.  Gre za promocijo sadja s poudarkom na izdelke iz sadja z zaščitnim znakom ‘Izbrana kakovost – Slovenija’, ki bo trajala vse do konca letošnjega leta.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.