Naslovnica Svet & EU Podpora EU za prikrajšane mlade

Podpora EU za prikrajšane mlade

Avtor: Spletno Uredništvo
Evropska komisija se trenutno posveča tudi pobudi, ki so jo poimenovali ALMA. Cilj te pobude je mlade podpreti pri vključevanju na trg dela in pri nadaljnjem izobraževanju. Osem držav članic EU, ki je že pristopilo k pobudi, bo zanjo namenilo okoli 270 milijonov evrov.
Podpora EU za prikrajšane mlade

Prikrajšane mlade želijo podpreti pri vključevanju na trg dela oz. v nadaljnje izobraževanje (foto: pxhere.com)

Predstavnice in predstavniki vlad, Evropske komisije, Mednarodne organizacije dela, socialnih partnerjev, podjetij in javnih služb za zaposlovanje so prejšnji teden na srečanju v Bruslju razpravljali o izzivih in priložnostih zaposlovanja mladih, pri čemer je bil poseben poudarek na prikrajšane mlade. Govora je bilo tudi o tem, kako zagotoviti uspeh novega evropskega programa mobilnosti za socialno vključevanje ‘ALMA’.

»Dogodka v Bruslju so se udeležili tudi mladi iz Belgije, Češke, Nemčije, Irske, Italije, Poljske, Španije in Švedske, da bi predstavili svoje izkušnje s programi, kakršen je ALMA, koristi teh programov ter pojasnili, kako so se njihova življenja zaradi njih spremenila. Komisija EU pa je na dogodku na temo zaposlovanja mladih razglasila, da se je doslej več kot polovica držav članic zavezala, da bodo izvajale pobudo ALMA,« so pojasnili s Komisije EU.

Sicer je ALMA kratica za angleške besede aim, learn, master, achieve (kar po slovensko pomeni cilj, učenje, obvladovanje, doseganje). Z Evropske komisije pa so potrdili, da se je 8 držav članic EU že zavezalo, da bodo v okviru svojih programov Evropskega socialnega sklada plus (ESS+) pobudi ALMA namenile približno 270 milijonov evrov. Komisija EU je še napovedala, da se pričakuje še več zavez s strani preostalih držav članice EU:

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.