Naslovnica Šport Po prvi zmagi na Giru je Eritrejec Girmay odstopil zaradi zamaška

Po prvi zmagi na Giru je Eritrejec Girmay odstopil zaradi zamaška

Avtor: Spletno Uredništvo
Eritrejski kolesar Biniam Girmay se je včeraj zapisal v zgodovino, ko je kot prvi Afričan zmagal 10. etapo letošnje kolesarske dirke po Italiji. Potem pa se je še enkrat vpisal v zgodovino in sicer kot prvi, ki je odstopil z dirke – zaradi zamaška!
Po prvi zmagi na Giru je Eritrejec Girmaya odstopil zaradi zamaška

Včerajšnja zmaga Grimaya je bila zgodovinski trenutek za kolesarstvo (foto: giroditalia.it)

Kot so zapisali tudi na uradni spletni strani Giro d’Italia, je bilo kar v zraku, da bo perspektivni ertirejski kolesar Biniam Girmay dobil eno etapo. To se je dejansko zgodilo v včerajšnji 10. etapi dirke, ko je po ciljnem sprintu v mestu Jesi 22-letni Biniam Girmay, ki vozi za moštvo Intermarché-Wanty-Gobert, premagal vso konkurenco. In konkurenca ni bila ravno od muh, saj je na drugem mestu pristal izjemni Nizozemec Mattieujem van der Poelom.

Tako se je prvič v zgodovini kolesarstva zgodilo, da je Afričan osvojil eno od etap na treh največjih tritedenskih dirkah sezone. Svetovni mediji so takoj začeli pisati o prelomnici globalnega kolesarstva ali že kar o revoluciji v kolesarstvu, zadovoljni Ertirejec pa je odšel na oder, da opravi s proceduro za zmagovalce ob koncu vsake etape in prejme zasluženo priznanje. Na odru pa se je Girmay še drugič v istem dnevu vpisal v zgodovino.

Talentirani Biniam še nima veliko zmag za seboj, zato tudi penine na zmagovalnem odru ni odpiral prav velikokrat. In to se mu je maščevalo, saj mu je med opiranjem steklenice penine zamašek z vso silo priletel v levo oko. Kolesar je moralo zato po koncu razglasitve namesto na tiskovno konferenco z otečenim očesom v bolnišnico. Tam se je izkazalo, da je bil udarec tako močan, da Afričan ne more nadaljevati dirke.

Biniam se tako danes ni pojavil na startu 11. etape Dirke po Italiji. Pravzaprav pa je imel celo srečo v nesreči, saj boleč udarec predvidoma ne bo pustil posledic, le nekaj dni počitka bo potrebnega.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.