Naslovnica Trendi Podaljšano bivanje ali cikel Intimno v avgustu

Podaljšano bivanje ali cikel Intimno v avgustu

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Društva Kapa so objavili program za cikel Intimno v mesecu avgustu. V Letnem vrtu Gala hale se obetajo še štirje intimni ponedeljki z žanrsko precej raznolikimi kantavtorji.
Naslovnica prvenca Gašperja Letonje ‘Ivy’ (foto: FB Gašper Letonja)

Po uspešnem julijskem nizu cikla Intimno se bo slednji nadaljeval še v prihodnjem mesecu avgustu. V Letnem vrtu Gala hale se tako tudi prihodnji mesec napovedujejo še štirje pestri glasbeni ponedeljkovi večeri z žanrsko zelo različnimi kantavtorji, oziroma kantavtoricami. Avgustovski progam so organizatorji dogajanja iz Društva Kapa originalno poimenovali kar ‘Podaljšano bivanje’.

Prvi avgustovski ponedeljek (2. 8.) bo od 20. ure dalje na odru Letnega vrta nastopila ‘Muzikačaka’. Ge za glasbeni projekt, za katerim stoji Haložanka Sara Korošec (‘one-woman-looper band’). Drugi ponedeljek v mesecu (9. 8.) bo ob 20-ih na poletni sceni Gala Hale debitiral Gašper Letonja. Z Društva Kapa pravijo, da je Letonja temačni trubadur, ki bo tokrat predstavil svoj s solo prvenec z naslovom ‘Ivy’.

Tretji dogodek iz niza Podaljšano bivanje bo na vrsti 16. avgusta. Tedaj bo ob podpori gostov Andraža Mazija in Kalu-ja nastopila ustvarjalna Katja Šulc. Slednja je v osnovi pevka, vendar zelo rada prepleta poezijo in glasbo. Četrti avgustovski ponedeljek (23. 8.) se bo Cikel Intimno iztekel s koncertom dua ‘Zajterk’. Gre za etno-šansonski dvojec, ki je obenem ljubitelj pravljic, anekdot, teatra in še marsičega, s čemer obogati svoj performans.

Sicer je v letošnjem mesecu avgustu na koledarju pet ponedeljkov,  vendar so zadnjega (30. avgust) na Društvu Kapa izpustili iz koncertnega cikla. Morda pa so ga namensko pustili kot rezervni termin, če bi slabo vreme preprečilo izvedbo katerega od predvidenih koncertnih nastopov.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.