Naslovnica Slovenija Podaljšali so veljavo vozovnic v potniškem prometu

Podaljšali so veljavo vozovnic v potniškem prometu

Avtor: Spletno Uredništvo
Ob vnovičnem sproščanju omejitev gibanja, ki jih je zakrivila pandemija koronavirusa, so se na Ministrstvu za infrastrukturo odločili, da bodo za študente in dijake podaljšali veljavnost vozovnic v sistemu integriranega javnega potniškega prometa. Že plačanih vozovnic namreč pred sproščanjem niso mogli prav veliko koristiti.
Študentje in dijaki bodo lahko v celoti izkoristili vozovnice (foto: commons.wikimedia.org/Epf2002)

Na Ministrstvu za infrastrukturo so izdali odločbo, da se imetnikom dnevnih, tedenskih, mesečnih, polletnih in letnih vozovnic v sistemu integriranega javnega potniškega prometa podaljša veljavnost. Gre za že kupljene vozovnice, katerih zaradi omejevalnih ukrepov v boju proti pandemiji koronavirusa imetniki sploh niso mogli uporabljati, ali pa so jih lahko uporabili le v precej v zmanjšanem obsegu.

Tokrat so kot imetniki mišljeni šolarji in študenti. »Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije, na podlagi katerega se od 1. februarja 2021 pouk izvaja po različnih modelih izobraževanja,« so z Ministrstva za infrastrukturo spomnili ob tem, ko so uveljavili novost glede enotnih terminskih vozovnic.

Pojasnili so tudi razlike med ukrepi, katere so povezane z obliko vozovnice oziroma s časom trajanja njene veljavnosti. Tako bodo tistim, ki so imeli v času veljavnosti Odloka veljavno mesečno subvencionirano vozovnico za mesec marec, podaljša veljavnost do 30. aprila, medtem ko se tistim, ki so imeli veljavno vozovnico za april, njen rok uporabe podaljša vse do 31. maja.

Tistim študentom in dijakom, ki so imeli v času veljavnosti Odloka veljavno polletno in letno subvencionirano vozovnico v sistemu integriranega javnega potniškega prometa, pa bodo vpisali dobroimetje. Tako jim bodo omogočili, da vse do konca leta ta znesek izkoristijo za nakup druge enotne vozovnice, ali pa lahko zahtevajo vračilo denarja. Za to možnost pa v sklepu niso omenjene nobene zamudne obresti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.