Naslovnica Trendi Pod belimi pečinami in povratek slavne Lassie

Pod belimi pečinami in povratek slavne Lassie

Avtor: Spletno Uredništvo

Ta teden se v kinematografih napovedujeta dve novosti. Prvi je angleška čustvena drama ‘Hope Gap’ s slovenskim prevodom ‘Pod belimi pečinami’. Druga novost pa je družinska klasika, ki pa so jo tokrat posneli Nemci in se imenuje ‘Lassie – Eine abenteuerliche Reise’.

Pod belimi pečinami in povratek slavne LassieLassie se bo tokrat podala na avanture po celotni Nemčiji (foto: kolosej.si)

 

Najbolj znan pes v zgodovini filma Lassie se ta teden vrača v kinematografe in sicer z dvanajstim filmom. Prvih enajst filmov priljubljene franšize se je zvrstilo med leti 1943 in 2005, vsi pa so bili v angleščini, kar ni nenavadno, saj srčna povest o nerazdružljivem prijateljstvu med fantom in njegovim škotskim ovčarjem temelji na izvirnem romanu angleškega pisatelja Erica Knighta. Tokrat pa so film posneli Nemci.

»Dvanajstletni Florian in njegov ljubljeni škotski ovčar Lassie sta neločljiva in najboljša prijatelja. Srečno živita z družino v idilični vasici na jugu Nemčije. Ko Florianov oče izgubi službo, se mora družina preseliti v manjše stanovanje, kjer pa psi niso dovoljeni. Florian je popolnoma potrt in mora Lassie dati stran. Lassie dodelijo v oskrbo grofu von Sprenglu, ki s psom in svojo vnukinjo Priscillo potuje do Severnega morja.

Ko grofov zlobni oskrbnik prične z Lassie grdo ravnati, Lassie izkoristi priložnost za pobeg in prične avanturistično popotovanje po Nemčiji, da bi našla prijatelja Floja,« piše v napovedniku filma, ki je sicer nastal v koprodukciji z družbo Warner Bros. Povsem angleška pa je druga filmska novost tedna, četrtkova novost ‘Hope Gap’ oziroma ‘Pod belimi pečinami’ v slovenskem prevodu. “Grace (Bening) in Edward (Nighy) sta skupaj že 33 let.

Da bi praznovala to priložnost sta povabila svojega, v Londonu živečega, sina Jamieja (Josh O’Connor), da jih obišče na domu na obali Sussexa, kjer slikovite pečine Hope Gap gledajo na odprto morje. Kljub vtisu, ki ga skušata dati, je njuna komunikacija na najnižji točki. Grace očita Edwardu premalo navdušenja nad življenjem, Edward pa se v zakonu že dolgo počutil povsem neustreznega. Prišla sta do stopnje, ko Edward zapušča Grace zaradi druge ženske,” pravi napovednik.

Režiser tega filma William Nicholson je sicer znan prisec scenarijev. Za uspešnici ‘Shadowlands’ ter ‘Gladiator’ je bil celo nominiran za Oskarja, podpisal pa se je tudi pod scenarije filmov ‘Nell’, ‘First Knight’, ‘Sarafina’, ‘Grey Owl’ …

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.