Naslovnica Slovenija Po vladni ekipi na Primorsko prihajajo še inšpektorji FURS

Po vladni ekipi na Primorsko prihajajo še inšpektorji FURS

Avtor: Spletno Uredništvo
Potem, ko so predstavniki vlade na začetku tedna kolektivno obiskali Primorsko, so svoj množični delovni obisk najavili tudi s Finančne uprave RS. Od danes bo namreč FURS okrepil nadzore spoštovanja PCT pogojev in sicer predvsem pri zavezancih z Obalno-kraške in Goriške regije.
Igralniško zabaviščni center Perla v Novi Gorici (foto: PR Hit)

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je včeraj najavila, da bodo njeni inšpektorji z današnjim dnem pričeli z novo akcijo nadzora spoštovanja PCT pogojev. Pri tem je zanimivo, da bodo tokrat daleč največjo pozornost glede preverjanja spoštovanja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pogoja posvetili tistim zavezancem, ki se nahajajo na območju Obalno-kraške in Goriške regije.

»Z jutrišnjim dnem bo Finančna uprava RS na celotnem območju države število tovrstnih nadzorov okrepila. Še zlasti bomo veliko pozornost preverjanja spoštovanja PCT pogoja namenili zavezancem, ki delujejo na območju Obalno-kraške in Goriške regije. V okviru poostrenih nadzornih aktivnosti bomo še enkrat obiskali tudi zavezance, ki smo jih v preteklosti že preverjali,« so zapisali v obvestilu FURS.

Dodali so še, da bo posebna pozornost namenjena preverjanju izpolnjevanja PCT pogojev pri zaposlenih delavcih inšpiciranega zavezanca za davek, kakor tudi preverjanju, ali izvajalci storitev ustrezno preverjajo izpolnjevanje PCT pogojev pri uporabnikih storitev in obiskovalcih na prireditvah. V primeru ponovno ugotovljenih kršitev pa bodo inšpektorji zavezancem takoj izrekli kazni oziroma globe.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.