Naslovnica Gospodarstvo Jesenski termin sejma utegne biti še boljši za posle

Jesenski termin sejma utegne biti še boljši za posle

Avtor: Spletno Uredništvo
V Milanu se pravkar začenja sejem prehrambne industrije ‘Tuttofood’, ki sodi med vodilne strokovne dogodke s tega področja v Evropi. Javna agencija SPIRIT Slovenija je tudi letos pripravila skupno predstavitev slovenskega gospodarstva in sicer je na skupnem razstavnem prostoru prisotnih 15 slovenskih podjetij.
Slovenski razstavni prostor na prejšnjem sejmu Tuttofood leta 2019 (foto: SPIRIT Slovenija)

Milanski sejem ‘TUTTOFOOD’ je bienalni dogodek, posvečen pa je predstavitvi izdelkov s področja prehrambne industrije, kot so mesni in suhomesni izdelki, sadje, zelenjava, morska hrana, alkoholne in brezalkoholne pijače, zamrznjena hrano, mleko in mlečni izdelki, jedilna olja, pekarski izdelke, sladic, slaščice, testenine in delikatesne izdelke. Sejem ponuja različni dogodki, seminarji in strokovne konference ter nakazuje trende v prehrambni industriji.

»V letu 2019, ko se je sejma pod okriljem agencije udeležila tudi skupina osmih slovenskih podjetij, se je na sejmu predstavilo več kot 307 razstavljavcev iz štiridesetih držav, obiskalo pa ga je več kot 82.551 poslovnih obiskovalcev iz 141 držav. Letos organizatorji pričakujejo  več kot 1300 razstavljavcev iz več kot štirideset držav,« so sporočili v obvestilu za javnost Javne agencije SPIRIT Slovenija.

Pojasnili so še, da je bil sejem, ki se bo zaključil šele v torek (26. oktobra) prvotno predviden za letošnjo pomlad, a so ga zaradi pandemije koronavirusa morali prestaviti v jesenski čas. Ta pa sploh ni bila slaba odločitev, saj so ga s tem postavili ob bok sejmu ‘HostMilano’, kateri velja za največji evropski sejem gostinske opreme. Ker se sejma vsebinsko dopolnjujeta, vsi pričakujejo odličen poslovni obisk obeh.

Slovenske barve tokrat v Milanu (poleg Javne agencije SPIRIT Slovenija) zastopajo podjetja Barbio’s, Bimed, Bufo eko, Galavita, GEA, La Popsi, Mlekarna Krepko, Kele & Kele, Organa, Pivovarna Vizir, Singavision, Stork, Tina, Viny Greta in Wal – impex Walter Žerjal, s. p.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.