Naslovnica Šport Po Olimpijskih igrah je na vrsti 57. Pokal Vitranc

Po Olimpijskih igrah je na vrsti 57. Pokal Vitranc

Avtor: Spletno Uredništvo
Olimpijske igre se doslej niso postregle z večjimi uspehi slovenskih smučarjev, čeprav naši še niso rekli zadnje besede. Vseeno pa slovenski ljubitelji bele opojnosti že nestrpno čakajo prvi marčevski konec tedna. Tedaj bo v Kranjski gori na vrsti tradicionalna tekma svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške. Na pokalu Vitranc slovenski navijači veliko pričakujejo od prevsem od Žana Kranjca, ki je na olimpijskem veleslalomu za las zgrešil medaljo.  
 
Kranjec
 
Žan Kranjec med veleslalomom v Pjongčangu, kjer je pristal na nehvaležnem četrtem mestu (foto: olympic.si)
 
 
Trenutno najboljšega slovenskega veleslalomista Žana Kranjca sicer v Pjongčangu čakata še preizkušnji v slalomu in v ekipni tekmi, zagotovo pa bo tudi čez dva tedna na 57. Pokalu Vitranc naskakoval uvrstitev na stopničke. Sicer bo imel na domačem snegu veliko podpro občinstva, v Kranjski gori namreč upajo na lepo vreme in odličen obisk. Snega letos ne bo zmanjkalo, tudi vreme pa naj bi se do tedaj popravilo. 
 
 Podobno pozitivno je Žan Kranjec tudi sam razmišljal po koncu olimpijskega veleslaloma: “To je takšen dan, ko si lahko tako vesel kot žalosten. Težko je. Ponosen sem, da sem naredil takšen dober rezultat. Prej sem bil bolj razočaran, ko sem čakal, ali bo kdo naredil napako. Kakorkoli obrnem, danes so bili pač trije boljši. Upam, da se bo kdaj obrnilo meni v prid. Mogoče že v Kranjski Gori. Se pa na takšnih tekmah veliko naučiš, predvsem to, da je treba biti borec v obeh vožnjah.”
 
Vstopnice za ogled Pokala Vitranc so sicer prek spleta na voljo že od sredine septembra. Prodaja vstopnic po znižani ceni v predprodaji se je zaključila včeraj, medtem ko bodo na dan tekmovanja karte na voljo na vseh prodajnih mestih in spletnem portalu družbe Eventim ter na vseh bencinskih servisih družbe Petrol po Sloveniji in na Hrvaškem.
 
57. po vrsti Pokal Vitranc, ki bo potekal od petka 2. marca, do nedelje 4. marca, pa ni zgolj tekmovanje, temveč tudi druženje in zabava. To še posebej valja za Q Max Partyju, ki bo v soboto 3. marca zvečer v središču Kranjske Gore. Za nemoteno uživanje prireditelji priporočajo, da si obiskovalci v Kranjski Gori ali njeni okolici zagotovijo prenočišče. 
 
Program Pokala Vitranc
Petek, 2. marec – 10:00 Prosti trening (Podkoren), 17:00 Grubin memorial (smučišče Kekec), 18:00 Sestanek vodij ekip (hotel Kompas).
Sobota, 3. marec – 09:30 Veleslalom – prvi tek (Podkoren), 12:30 Veleslalom – drugi tek (Podkoren), 18:00 Q-MaxParty (do cca 2:00 ure) v centru Kranjske Gore pred dvorano Vitranc, 19:00 Podelitev pokalov najboljšim v veleslalomu in žreb štartnih številk za slalom na odru Q-MaxParty-ja. 
Nedelja, 4. marec – 09:30 Slalom – prvi tek (Podkoren) 12:30 Slalom – drugi tek (Podkoren).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.