Naslovnica Kronika Plen vlomilca, izginula najstnica in poostren nadzor prometa

Plen vlomilca, izginula najstnica in poostren nadzor prometa

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska policija se zadnje dni posveča predvsem novi akciji poostrenega nadzora v prometu, iskanju pogrešane najstnice iz Ljubljane in zbirki predmetov, ki so bili najbrž ukradeni, saj so jih našli pri vlomilcu doma.
Plen vlomilca, izginula najstnica in poostren nadzor prometa

Bogat plen, ki so ga našli pri vlomilcu doma in izginula najstnica Justina (foto: policija.si)

Potem, ko so kriminalisti odvzeli prostost 37-letnemu osumljencu kaznivih dejanj vlomov, ki jih je izvajal na širšem območju Ljubljane, so sodišče zaprosili še za odredbo za hišno preiskavo. Osumljeni naj bi namreč vlomil v vsaj dve stanovanji in iz enega ukradel nakit, računalnik in druge tehnične predmete. Ko so opravili hišno preiskavo, pa so policisti našli še druge predmete, ki najbrž izvirajo iz drugih kaznivih dejanj vlomov.

Sicer so mu zasegli tudi vlomilsko orodje, osumljenec pa si je še dodatno zapletel življenje, saj je ob prijetju poskusil zbežati. Pri tem ni bil uspešen, nakopal pa si je še novo ovadbo. Druga novica s strani Policije je akcija poostrenega nadzora v prometu, ki se je pričela že v ponedeljek (17. 6.) in bo trajala vse do zadnje nedelje v mesecu juniju (30. 6.). Tokrat so aktivnosti policistov osredotočene na nadzor psihofizičnega stanja voznikov.

»V tem času policisti preverjamo, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Ta konec tedna, v noči s petka na soboto, pa bo potekal tudi maraton nadzora psihofizičnega stanja,« so pojasnili s slovenske Policije in dodali, da istočasno po državah UE poteka tudi sorodna akcija evropska zveza prometnih policij Roadpol.

Policisti doslej še niso preklicali iskanja 16-letne Justino Dobre iz Ljubljane, ki jo starši pogrešajo od torka. Dekle je visoko okrog 170 centimetrov, je vitke postave, dolgih rjavih skodranih las in rjavih oči. Nazadnje naj bi nosila jeans hlače in jakno, obuta pa naj bi bila v črne čevlje. Policija je poleg prošnje za kakršnekoli informacije navedla tudi podatek, da se morda najstnica nahaja na območju mesta Ljubljana.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.