Naslovnica Slovenija Planet paprikaš

Planet paprikaš

Avtor: Spletno Uredništvo

S Planet TV so sporočili, da so danes prešli v madžarsko lastništvo. Nekdanji Siol TV, ki je bil pred leti nekaj časa tudi pod grškimi lastniki, pred tem pa je bil dejansko druga slovenska državna televizija, je bil tokrat prodan Madžarom, oziroma družbi TV2. Cena naj bi bila 5 milijonov evrov, nakup pa bi lahko imel politično ozadje.   

Planet paprikašPlanet TV je od vseh slovenskih postaj doslej ponujal daleč največ novosti, kot na primer film Kick-Ass 2 (foto: PR Planet TV)

 

S Planet TV so potrdili, da je madžarska televizijska hiša TV2, po pridobitvi vseh potrebnih soglasij in izpolnitvi pogojev, prek hčerinske družbe TV2 Adria d.o.o., od Telekoma Slovenije odkupila 100-odstotni delež podjetja Planet TV televizijska dejavnost d.o.o. Novi izvršni direktor Planet TV bo postal Pavel Stantchev, ki že opravlja funkcijo izvršnega direktorja na TV2, operativna direktorica pa bo Špela Pirnat, ki je med letoma 2013 in 2016 v podjetju delala kot finančna direktorica.

»Podjetje TV2 je postalo vodilno na madžarskem trgu na ravni skupine, najbolje pa se je v letu 2020 odrezal tudi njihov vodilni kanal. Prenašajo mednarodne uspešnice, kot so Zvezde plešejo, Eksatlon, Znan obraz ima svoj glas, Raid the Cage. Televizijska hiša TV2 bo z aktualnim nakupom svojemu portfelju štirinajstih kanalov dodala še tri kanale, ki pokrivajo celotno državo. Televizijska hiša bo tako postala mednarodna, saj bodo kanali Planet TV še naprej oddajali na slovenskem trgu in v slovenščini,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Kot je znano, je Planet TV v zadnjih letih napravil velike programske korake naprej, se razširil na tri kanale (Planet, Planet 2 in Planet PLUS) in postal ena od bolj prepoznavnih slovenskih televizijskih mrež. Sicer predvajajo predvsem zabavne in komercialne programe, medtem ko je bilo športnih vsebin zadnje čase (še pred pandemijo koronavirusa) manj kot v preteklosti. Sicer v sporočilu a javnost niso zapisali, koliko je bila vredna transakcija, a je po poročanju TV Slovenija cena dosegla 5 milijonov evrov.

Sicer bo zgodba najbrž imela še kakšno zanimivo nadaljevanje, če se izkaže, da je v nakup vmešana tudi politika. Madžarskega bankirja Jozsefa Vido, ki je lastnik TV2, namreč povezujejo z madžarsko vladno stranko Fidesz in z njenim kontroverznim predsednikom Viktorjem Orbanom. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.