Naslovnica Trendi Planet 18 z rekordno večjo gledanostjo in odslej tudi za vikend

Planet 18 z rekordno večjo gledanostjo in odslej tudi za vikend

Avtor: Spletno Uredništvo

S Planet TV so oznanili novost v informativnem delu svojih programov. Oddaja Planet 18, ki je bila doslej na sporedu le ob delovnikih, bo že od prihajajočega konca na sporedu tudi ob sobotah in nedeljah. S prihodom novih lastnikov so se tako tudi na Planet TV  vrnili v družino resnih TV postaj – tistih, kjer novinarji delajo tudi ob koncu tedna in tudi za praznike. Na Planet TV so sicer že pred leti predvajali infomatnine oddaje tudi v sobotah in nedeljah, potem pa so to prakso opustili.

Planet 18 z rekordno večjo gledanostjo in odslej tudi za vikendInformativna oddaja Planet 18 bo odslej na sporedu prav vsak dan, seveda ob 18. uri (foto: SJ)

 

S Planet TV so sporočili, da bo oddaja Planet 18, ki je bila doslej na sporedu od ponedeljka do petka, po novem predvajana tudi ob sobotah in nedeljah. Urnik ostaja isti in hkrati zvest imenu oddaje, pričetek predvajanja je namreč vsak dan predviden točno ob 18.00. Novost bo prvič na vrsti že ta konec tedna – v soboto 14. novembra in v nedeljo 15. novembra. Oddajo Planet 18 bosta kot že doslej izmenično vodila Valentina Plaskan in Igor Krmelj.

Nova sobotna in nedeljska oddaja pa se bosta vsebinsko malce razlikovali od oddaj med delovnim tednom. Ob sobotah se bodo namreč na Planet TV po novem lotili tedenskega pregleda aktualnih dogodkov v Sloveniji in po svetu ter se posebej posvetili poglobljeni analizi političnega dogajanja. Ob nedeljah pa bodo oddajo Planet 18 posvetili pretežno zanimivim sogovornikom oziroma bo namenjena intervjujem.

Sicer se na Planet TV pravkar lahko pohvalijo z opaznim dvigom gledanosti. »V primerjavi s septembrom 2019 smo septembra 2020 beležili kar 92-odstotno povečanje gledanosti, Planet 18 pa je imel po podatkih agencije AGB Nielsen Media Research avgusta 2020 delež gledalcev 9,81 v ciljni skupini gledalcev med 18 in 64 let,« pojasnili s Planet TV ter dodali, da so se ambiciozni načrti in trdo delo obrestovali. 

Zasluge za to pa gredo tudi ogovornemu uredniku informativne oddaje Planet 18 Mirku Mayeru in njegovi ekipo sodelavcev, ki so lani 3. septembra startali s prenovljeno oddajo Planet 18. Od tedaj se je torej število gledalcev oddaje podvojilo, ča malce zaokrožimo številke. 

 

.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.