Naslovnica Šport V košarkarski ligi NBA se prestopni rok začne že v nedeljo

V košarkarski ligi NBA se prestopni rok začne že v nedeljo

Avtor: Spletno Uredništvo

 Iz ZDA prihaja novica, da so se v košarkarski ligi NBA dogovorili o vseh podrobnosti in določili vse najpomembnejše datume za začetek sezone 2020-21. Prestopni rok se začenja že v nedeljo, priprave klubov se bodo pričele 1. decembra, prva tekma nove sezone pa bo 22. decembra. 

V košarkarski ligi NBA se prestopni rok začne že v nedeljoLjubitelji košarke se bodo še pred koncem leta razveselili povratka igralcev na parkete Lige NBA (foto: FB Arena Sport)

 

Kar nekaj časa so potrebovali, da so se vrhovi lige NBA, lastniki klubov in predstavniki združenja igralcev dogovorili glede pričetka in trajanja prihodnje sezone severnoameriške poklicen košarkarske lige. Najprej so pred dnevi prišli do zaključka, da bi bilo sezono najbolje začeti v dneh okrog Božiča, nato pa bi vsak klub odigral 72 tekem. Tako bi omogočili, da se sezona konča pravočasno za tiste, ki bodo nastopili na Olimpijskih igrah v Tokiu.

Sedaj so datum ponovnega začetka lige NBA fiksirali na 22. december, pri čemer so določili še datume začetka priprav in starta prestopnih rokov. Tako naj bi se že v nedeljo (15. novembra) začel prestopni rok za igralce z veljavnimi pogodbami, prihodnjo sredo (18. novembra) bo na vrsti vsakoletni nabor novincev, v petek 20. novembra popoldan pa se bo začel še prestopni rok za proste igralce. Klubi naj bi s pripravami na novo prvenstvo pričeli 1. decembra.

Kot že rečeno, se bo nova sezona košarkarske lige NBA začela 22. decembra, en od vzrokov za ta datum pa so pogodbene obveznosti televizijske družbe TNT, ki bo prenašala podelitev šampionskih prstanov za sveže prvake sezone 2019-20, ekipo Los Angeles Lakersov. Sicer bo tudi v novi sezoni, vsaj na začetku, največja skrb posvečena preprečevanju pandemije koronavirusa, tako da gledalcev še nekaj časa ne bo v dvoranah. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.