Naslovnica Trendi Pisan kolaž novosti z RTV Slovenija

Pisan kolaž novosti z RTV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo

Na RTV Slovenija se je v zadnjih dneh nabralo presenetljivo veliko novosti oziroma novic, kot so nove oddaje, zvočne knjige, rekordi gledanosti, operno tekmovanje…

Pisan kolaž novosti z RTV Slovenija Avtorica dokumentarnega fiklma Kostarika Anja Čuček in direktor fotografije Bernard Perme med snemanjem (foto: SOJ RTV SLO/Tom Turk)

 

Najprej so v Studiu 26 konec minulega tedna proglasili najboljšo kratko zgodbo 29. Arsovega natečaja. Dogodek je pospremila glasba Klemna Golnerja, zmagovalno zgodbo Jurija Černiča ‘Vlak ob 6.15’ pa so interpretirali Branko Jordan, Tadej Pišek in Lina Akif. Potem so na RTV Slovenija napovedali nov dokumentarni film o eni najbolj vročih točk biološke pestrosti na svetu – Kostariki. Prvi in drugi del dokumentarnega filma ‘Kostarika’ bosta na sporedu v sredo, 30. septembra, in v sredo, 7. oktobra, ob 17.25 na TV SLO 1.

Nato so pri ZKP RTV Slovenija ob 50-letnici delovanja izdali pesniško zbirko Otona Župančiča ‘Ciciban’ z ilustracijami Nikolaja Pirnata iz leta 1932 ponudijo v obliki zvočne knjige, in to tako v digitalni obliki kot na zgoščenki s priloženo tiskano knjižico. Pesmi pa sicer interpretirata dramska igralca Blaž Šef in Barbara Cerar. S TV Slovenija so medtem spomnili tudi na oddajo ‘Ambienti’, ki se s svojo 10. sezono vrača v soboto, 3. oktobra ob 17.20 na TV SLO 1.

Na TV Slovenija pa so se ob začetku novega delovnega tedna lahko pohvalili z rekordno gledanostjo prenosov s kolesarske Dirke po Franciji, za kar gredo zasluge predvsem Primožu Rogliču in Tadeju Pogačarju, ki mu je uspel en največjih podvigov v celotni zgodovini kolesarstva. Zbir novic pa zaključuje elektroakustična opera ‘Iden’, ki se bo jutri udeležila opernega tekmovanja Prix Italia. Opera je nastala v koprodukciji 3. programa Radia Slovenija, društva Celinka in gledališča ŠKUC v partnerstvu z zavodom CONA.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.