Naslovnica Šport Začetek nove košarkarske sezone tudi s Primorsko

Začetek nove košarkarske sezone tudi s Primorsko

Avtor: Spletno Uredništvo

Pojutrišnjem se k tekmovanjem vračajo tudi slovenski košarkarski klubi. Začenja se namreč že 30. slovensko državno prvenstvo. Olimpija Cedevita ostaja prvi favorit za osvojitev naslova, za zadnje državne prvake iz KK Koper Primorska pa bo največja zmaga, da bodo sploh začeli sezono.

Začetek nove košarkarske sezone tudi s PrimorskoPrizor s tretje in hkrati zadnje tekme za naslov prvaka 2018-19, ko je Primorska deklasirala Olimpijo s skupnih 3:0  (foto:SJ) 

 

Pojutrišnjem se pričenja nova sezona prve slovenske košarkarske lige. Podobno kot velja za večino preostalih dvoranskih športov v državi, bodo tudi košarkarji na igrišča stopili po izjemno dolgem premoru, ki se je zaradi pandemije koronavirusa začel sredi meseca marca. Začetek sezone bo zaznamovalo tudi dejstvo, da že drugo leto zapored slovenski sodniki niso s stavko poskrbeli za preložitev prvih tekem, kar se je zgodilo leta 2017 in 2018.

Osrednja novica pred pričetkom tekmovanja je bila ta, da je KK Koper Primorska v zadnjem hipu našel domnevnega pokrovitelja in prijavil ekipo za nastop. Primorci, ki so na papirju še vedno državni prvaki, so se po meteorskem vzponu v vrh slovenske in balkanske košarke enako hitro znašli v velikih finančnih težavah, zato so v zadnjem letu povsem razprodali šampionsko ekipo in trenutno najbrž sploh nimajo dovolj odraslih igralcev.

»Stanje v ekipi trenutno ni najboljše, še vedno smo fazi sestavljanja. Kakšno so naši cilji, je težko napovedati, saj bodo precej odvisni od tega, koga bomo pripeljali v klub. Po vsemu, kar se je dogajalo pa smo sedaj optimistični in verjame, da bomo sezono uspešno izpeljali do konca,« je za spletno stran Košarkarske zveze Slovenije napovedal trener članske vrste KK Primorska Andrej Žakelj.

KK Koper Primorska je državni prvak postal 24. maja 2019 in bo teoretično obdržal naslov vsaj do pomladi leta 2021, če seveda do tedaj ne bo spet prišlo do kakšnih negativnih finančnih ali korona-virusnih negativnih presenečenj.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.