Naslovnica Slovenija Piransko-portoroški veseli december se pričenja v petek

Piransko-portoroški veseli december se pričenja v petek

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta petek se bodo tudi v občini Piran prižgala letošnja praznična razsvetljava, odprl se bo božično-novoletni sejem, portoroško promenado pa bodo spet preplavile praznične melodije. Največja letošnja novost bo drsališče, ki ga bodo postavili v nekdanjem skladišču soli Grando v Portorožu in bo zaživelo šele sredi meseca.
Pogled na portoroško tržnico in promenado s terase na vrhu hotela Kempinski (foto: TZI/Manuel Kalman)

Ta konec tedna, natančneje v petek (3. decembra) se bo v Portorožu in Piranu prižgala praznična razsvetljava, na portoroški promenadi pa se bodo hkrati spet zaslišale tudi praznične melodije. V petek se bo pričel tudi božično-novoletni sejem. Slednji bo ponovno potekal v parku hotela Kempinski in sicer najprej le ob koncih tedna (3.-5. decembra, 10.-12. decembra, 17.-19. decembra), od 20. decembra pa nato vsak dan do do 2. januarja.

Na božično-novoletnem sejmu bodo sodelovali lokalni ponudniki izdelkov umetnostne obrti in tradicionalnih kulinaričnih izdelkov, kot so oljčno olje, vino, piranska sol, tartufi, zelišča in začimbe. Največja letošnja novost bo drsališče. Slednje bodo postavili kar v nekdanjem skladišču soli Grando v Portorožu, kar je zelo zanimivo, saj je prav od tam dolga leta prihajala sol, s katero so posipavali slovenske ceste proti poledici.

Novo drsališče bo predvidoma dolgo kar 60 metrov, odprli pa ga bodo sredi decembra, pri čemer točnega datuma še niso razkrili. Poleg tega bo v središču Pirana od 27. decembra pa vse do 2. januarja potekala ‘Tartinijeva božično-novoletna tržnica’, tudi tokrat pa ob pričetku leta 2022 ne bo izostal tradicionalni novoletni skok v morje in sicer bo prvo kopanje na sporedu 1. januarja na portoroški plaži.

 »V Avditoriju Portorož in v piranskem Gledališču Tartini bodo decembra potekale številne predstave za otroke in odrasle ter koncerti različnih izvajalcev. Med drugim bodo nastopili Slavko Ivančič in Drago Mislej – Mef, Žiga Rustja, Jure Lesar, Romana Kranjčan in Daniel Malalan, Oto Pestner in 3 Big Band Orchestra, Denis Beganović in Teo Collori, Orkester Slovenske filharmonije in Tadej Toš,« pa so še našteli s Turističnega združenja Portorož.

Sicer naj bi portoroški Avditorij organiziral tudi silvestrovanje, ki bo predvidoma v nekdanjem skladišču soli Grando v Portorožu. Zaigrala naj bi skupina GeDoRe, če bodo predpisi to tedaj dovoljevali. S Turističnega združenja Portorož so posebej poudarili, da bodo vse praznične prireditve potekale v posebnem režimu, oziroma da bodo povsod veljali zdravstveno preventivni protokoli.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.