Naslovnica Svet & EU Nov interaktivni spletni vodnik za financiranje kulture v EU

Nov interaktivni spletni vodnik za financiranje kulture v EU

Avtor: Spletno Uredništvo
Evropska komisija je včeraj vzpostavila nov spletni vodnik, ki prikazuje vse možnosti financiranja za kulturne in ustvarjalne sektorje na ravni EU. Imenuje se ‘CulturEU’ in kot enotno vstopno mesto za finančna sredstva EU združuje 75 možnosti za financiranje iz 21 različnih programov EU.
Brez zunanjega financiranja kultura danes najbrž sploh ne bi obstajala (foto. SJ)

Evropska komisija je ob zagonu novega spletnega vodnika, ki so ga poimenovali ‘CulturEU’, pojasnila, da so kulturne in ustvarjalne sektorje zelo močno prizadele omejitve, uvedene med pandemijo kronavirusa. Zato je Komisija EU doslej že sprejela vrsto ukrepov za odpravo negativnih posledic koronavirusne krize za ustvarjalne in kulturne sektorje, ki dopolnjujejo in podpirajo ukrepe držav članic.

‘CulturEU’ je enotno vstopno mesto za finančna sredstva EU, kjer je predstavljenih kar 75 možnosti za financiranje iz 21 različnih programov EU – vse od programov ‘Ustvarjalna Evropa’ in ‘Obzorje Evropa’ pa vse do raznih strukturnih skladov in programa ‘InvestEU’. Sedaj lahko že z nekaj kliki na interaktivnem spletnem mestu ‘CulturEU’ vsak evropski kulturni subjekt najde zase najustreznejšo finančno podporo EU.

»Za naš evropski način življenja so značilne umetniška svoboda, ustvarjalnost in kulturna raznolikost. Poleg instrumenta Next Generation EU danes vzpostavljamo novo spletno orodje, ki bo našim umetnikom, ustvarjalcem in kulturnikom v pomoč pri pregledu in izbiri najustreznejše sheme podpore, ki jim je na voljo na ravni EU,« je ob tem dejal  Podpredsednik za spodbujanje evropskega načina življenja Margaritis Shinas.

Kulturniki z vseh koncev EU bodo tako lahko odslej sami analizirali in izbirali najboljše možnosti financiranja, upoštevajoč svoje potrebe, sektor in vrsto organizacije, ki ji pripadajo. Nov spletni vodnik bo ponujal tudi navdihujoče primere in najboljše prakse v EU, predvsem pa se bo nenehno ažuriral in bo vseboval vse najnovejše informacije o evropskih razpisih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.