Naslovnica Slovenija Petkova novogoriška enološko-kulinarična zabava

Petkova novogoriška enološko-kulinarična zabava

Avtor: Spletno Uredništvo
V Novi Gorici se v petek zvečer napoveduje Park Wine Party. Dogodek, ki sodi v sklop tradicionalnega poletnega festivalskega utripa mesta, bodo tudi tokrat zaznamovala vrhunska primorska vina in številne kulinarične dobrote.
Petkova novogoriška enološko-kulinarična zabava

Kjer se dobro je in pije, tam je običajno velika gneča (foto: PR Hit)

V Novi Gorici bodo ta konec tedna spet razvajali brbončice. Na sporedu je namreč ‘Park Wine Party’, ki je že nekaj časa ena izmed najbolj priljubljenih enološko-kulinaričnih poletnih festivalskih prireditev. Na dogodku se ma posebnem prostoru pred Hotelom Park obiskovalci na več pripravljenih ‘postojankah’ srečujejo s kuharskimi mojstri, kateri jim predstavljajo svoje okusne avtorske jedi.

»Letos se bo gostom predstavilo sedem kuharjev, ki bodo prav za to priložnost pripravili nekaj slastnih, hladnih in toplih, ribjih in mesnih poletnih jedi, tudi Parkova hišna sladica pa ne bo manjkala. Novost in posebno doživetje letošnjega festivala bo vodena degustacija v družbi aktualnega sommelierskega državnega prvaka Valentina Bufolina,« so sporočili z družbe Hit d.d., ki tudi organizira prireditev.

Drugi segment Park Wine Party-a pa predstavljajo enološke degustacije. Znani pridelovalcih vin iz vseh štirih primorskih vinorodnih okolišev bo na okušanje ponudilo več kot 60 različnih vzorcev vin. Na pobudo organizatorjev bodo vinarji med izbranimi vini v pokušino vključili peneča se vina ter vina lokalnih, tradicionalnih in avtohtonih sort širše primorske regije. Obiskovalci pa bodo lahko sodelovali pri glasovanju za izbor najljubšega vina večera.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.