Naslovnica Magazin Siol praznuje 25 let obstoja

Siol praznuje 25 let obstoja

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski informativni spletni portal Siol.net pravkar praznuje 25 let obstoja. Skozi čas je sicer doživel veliko sprememb, a je danes druga najbolj obiskana stran na slovenskem spletnem tržišču, hkrati pa njegove vsebina dosegajo skoraj tretjino spletne populacije.
Siol praznuje 25 let obstoja

Ena od prvih verzij spletnega portala strani Siol (foto: PR SIol

 Informativni spletni portal Siol je bil rojen avgusta leta 1997, ime pa je okrajšava za frazo ‘Slovenija online’, pri čemer SI predstavlja mednarodno oznako za Slovenijo. V času nastanka tega portala se je slovenski splet šele razvijal, še posebej kar se tiče tehnologije in vsebin. Tako je prva spletna verzija Siola vsebovala predvsem besedilo, že fotografije primerne kakovosti so predstavljale izziv.

»Z razvojem komunikacijskih tehnologij in digitalnih medijev se je spreminjal in rasel tudi Siol.net. V okrilje Siol.net je prišel tudi mobilni portal Planet, naslednik prvotnega portala Pinkponk, ki ga je takrat še samostojni Mobitel kot pionir sodobnih slovenskih mobilnih komunikacij razvijal ločeno od spletnih prizadevanj Telekoma Slovenije,« so spomnili s Siola, za katerega je bil razvoj mobilnih naprav pomembna prelomnica.

Siol.net je danes sodobno večpredstavnostno spletno mesto, kjer hkrati vir raznovrstnih informacij, stičišče mnenj, platforma za vsebinske projekte, ki aktivno vključujejo bralce, seveda pa tudi orodje z oglaševalce. Krasijo ga aktualni članki, fotografije in videovsebine, zato je druga najbolj obiskana stran na slovenskem spletnem tržišču, hkrati pa njegove vsebina dosegajo skoraj tretjino spletne populacije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.