Naslovnica Šport Košarkarji so priprave opravili z odliko, zdaj pa gre zares

Košarkarji so priprave opravili z odliko, zdaj pa gre zares

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška košarkarska reprezentanca po koncu dolgih priprav pričenja serijo uradnih nastopov s kvalifikacijskima tekmama za prihodnje svetovno prvenstvo. Slovenski košarkarji se bodo pojutrišnjem ob 20.30 uri v Celju pomerili z Estonijo in nato v nedeljo že ob 15. uri gostovali pri Nemčiji v Münchnu.
Košarkarji so priprave opravili z odliko, zdaj pa gre zares

Tokrat je ob Luki Dončiću zbran ves talent, ki ga trenutno premore slovenska košarka (foto: FB KZS)

Slovenska članska košarkarske izbrana vrsta je dolge poletne priprave opravila z odliko – predvsem, kar se rezultatov tiče. Izbrana vrsta selektorja Aleksandra Sekulića je namreč po vrsti premagala reprezentance Nizozemske (83:76), Črne gore (70:52), Turčije (104:103), Ukrajine (86:82), Srbije (97:92) in Hrvaške (94:88). Morda je še bolj pomembno od te serije zmag, da na začetku treningov reprezentanca ni bila popolna, sedaj pa so prav vsi najboljši igralci prisotni.

Poleg tega so pripravljalne tekme pokazale, da ima naša košarkarska reprezentanca zelo dolgo klop, zaradi katere se lahko tudi brez Luke Dončića na parketu povsem enakovredno kosamo z drugimi. Enkrat je bil strelsko razpoložen en košarkar, naslednjič je tekmo odločil drugi, tretjič tretji. Vendar so bile to, najbrž z izjemo zelo vročega dvoboja s Turčijo, predvsem prijateljske tekme, medtem ko bo od četrtka dalje šlo zares.

Slovenska reprezentanca bo v četrtek ob 20.30 uri v Celju proti Estoniji pričela prvo od dveh tekem drugega dela kvalifikacij za odhod na prihodnje svetovno prvenstvo. Po tekmi z Estonci, ki se jih ne sme podcenjevati, nato naše v nedeljo čaka še bolj zahteven nasprotnik. Slovenski košarkarji bodo v nedeljo ob precej nenavadni 15. uri gostovali v Münchnu, kjer se bodo srečali z domačo nemško izbrano vrsto.

Dan po tekmi Münchnu bo Slovenija odpotovala v Köln, kjer jih za uvod evropskega prvenstva prihodnji četrtek 1. septembra ob 17.15 uri čaka dvoboj z Litvo. Sledile bodo tekme z Madžarsko, Bosno in Hercegovino, nato spet z gostitelji Nemci in za konec prvega dela še s Francozi.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.