Naslovnica Trendi Petina Slovencev je pred ekrani v živo navijala za zlato Ilko

Petina Slovencev je pred ekrani v živo navijala za zlato Ilko

Avtor: Spletno Uredništvo

Čeprav si je včeraj smučar Štefan Hadalin na svetovnem prvenstvu prismučal presnetljivo srebrno medaljo v kombinaciji, v Sloveniji še vedno močno odmeva nova zlata medalja, ki jo je Ilka Štuhec osvojila v nedeljo. Z RTV Slovenija so sporočili podatke o rekordni gledanosti zlate Ilke. Njen bliskovit spust do cilja si je ogledala približno petina vseh državljanov Slovenije.

carica Ilka 2 En od najbolj gledanih prizorov nedeljskih televizijskih programov v Sloveniji (foto: FB Ilka Štuhec)

 

Najvišja gledanost prenosa ženskega smuka s svetovnega prvenstva je bila natanko ob 12:57, ko je tekmo spremljalo kar 429.700 gledalcev – približno petina vseh prebivalcev Slovenije! Nadaljnji prenos iz Areja, ko je bilo uradno že potrjeno, da je Ilka Štuhec še drugič svetovna prvakinja v smuku, pa si je v povprečju ogledalo 20,3 odstotkov oziroma 381.600 gledalcev, starih nad štiri leta.

To predstavlja v povprečju 57 odstotkov takratnih gledalcev televizijskih programov. Zelo visoko gledanost je ob 13:36 dosegel še prenos podelitve cvetja (398.700 gledalcev) ter razumljivo tudi podelitev medalj. Podelitev kolajn najboljšim dekletom v smuku na SP v švedskem Areju si je v povprečju ogledalo 17,3 odstotkov gledalcev, starih nad štiri leta. 

Z RTV Slovenija so sporočili še, da je bila med bolje gledanimi vsebinami preteklega vikenda tudi druga serija ženskih smučarskih skokov z Ljubnega ob Savinji, ki si jo je v nedeljo 10. februarja v povprečju ogledalo 17,6 odstotkov oziroma 330.500 gledalcev, starih nad štiri leta, kar predstavlja v povprečju 49 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Prvo serijo moških smučarskih skokov iz Lahtija pa si je v nedeljo v povprečju ogledalo 16 odstotkov oziroma 301.200 gledalcev, starih nad štiri leta, kar predstavlja v povprečju 45 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.