Naslovnica Trendi Pesem Evrovizije letos brez zmagovalca

Pesem Evrovizije letos brez zmagovalca

Avtor: Spletno Uredništvo

Če je kdo morda pomislil, da bo pandemija odnesla tudi Pesem Evrovizije, se je močno uštel. V soboto 16. maja bo ob 21. uri iz nizozemskega Hilversuma na vrsti prenos posebne oddaje z naslovom ‘Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luč!’, že pred tem pa bo na sporedu RTV SLO oddaja o slovenskih udeležencih spektakla z naslovom ‘Pesem Evrovizije: Najboljših 25’.

Pesem Evrovizije letos brez zmagovalcaLetos na Evroviziji žal ne bo pravega tekmovalnega naboja, kar je malce nenevadno, saj bi lahko enako kot v preteklosti vsi glasovali prek spleta (foto: Andres Putting/EBU/RTV Slovenija).

 

Zdelo se je, da je pandemija Covid-19 prisilila organizatorje letošnjega izbora za ‘Pesem Evrovizije’, da odpovejo celoten program prireditve. A se organizatorji niso predali in v soboto 16. maja, ko bi moral biti na sporedu prvotno predvideni veliki finale glasbene prireditve, bo 46 nacionalnih televizij (seveda bo med njimi tudi RTV Slovenija), ob 21. uri iz Hilversuma prenašalo posebno netekmovalno oddajo z naslovom ‘Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luč!’ 

To posebno oddajo bodo vodili Chantal Janzen, Edsilia Rombley in Jan Smit – nizozemski voditelji, ki bi morali voditi izbor Pesem Evrovizije 2020. Evrovizijski večer se bo sicer začel že uro pred tem. »Televizija Slovenija vabi vse evrovizijske navdušence v svojo družbo že ob 20. uri. V oddaji ‘Pesem Evrovizije: Najboljših 25’ bodo izvedeli, katera od vseh dosedanjih slovenskih evrovizijskih pesmi se je najbolj globoko usidrala v srce,« so zapisali na RTV SLO.

Vrstni red najboljših slovenskih evrovizijskih skladb so določili tako, da je bilo med 27. aprilom in 2. majem javnosti na družbenih omrežjih RTV SLO na voljo spletno glasovanje, na katerem so lahko zainteresirani ocenjevali vseh 25 skladb, ki so doslej zastopale Slovenijo na evrovizijskih spektaklih. Udeležba na glasovanju je bila kar množična, saj je svoje glasove oddalo več kot 30.000 ljudi.

Sicer bo oddajo ‘Pesem Evrovizije: Najboljših 25’ vodil Nejc Šmit, v oddaji pa bodo sodelovali zmagovalka EME 2020 Ana Soklič, Lea Sirk, Zala in Gašper, Raiven, Alenka Godec, Lorella Flego, Bernarda Žarn, Maja Keuc, Bojan Cvijetićanin, Rok Ahačevčič (skupina Lumberjack) ter Cole Moretti (1x Band). 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.