Naslovnica Trendi Pandemija je na hitro premagala tudi Evrovizijo

Pandemija je na hitro premagala tudi Evrovizijo

Avtor: Spletno Uredništvo

RTV Slovenija je včeraj zvečer posredovala obvestilo Zveze evropskih radiotelevizij (EBU), po katerem je bila letošnja Evrovizija, ki bi jo moral maja gostiti nizozemski Rotterdam, odpovedana.

 

Pandemija je na hitro premagala tudi EvrovizijoMorda pa se kaj vseeno še spremeni in se Ani Soklič kmalu povrne nasmešek (foto: MMC RTV SLO)

 

RTV Slovenija in Zveza evropskih radiotelevizij (EBU) sta oznanili, da je bilo tekmovanje za Pesem Evrovizije 2020, ki naj bi bilo maja na vrsti v nizozemskem Rotterdamu, odpovedano. Vzroka je jasen – pandemija koronavirusa COVID-19. Načina širjenja okužbe po Evropi ter s tem povezane dobe trajanja izrednih zdravstvenih ukrepov po posameznih državah namreč ne more natančno predvideti nihče.

Zato so se tudi v glasbeno-televizijskem segmentu odločili za podobno potezo, kot so jih v teh dneh potegnili v segmentu mednarodnega športa. Kljub iskanju alternativnih možnosti v zadnjih tednih so organizatorji tekmovanje za letos kar ukinili. »Tako kot milijoni ljudi po vsem svetu, smo zelo žalostni, da ga maja letos ne bo. Odločitev smo sprejeli z mislijo na zdravje izvajalcev, osebja, občinstva in obiskovalcev ter glede na razmere na Nizozemskem, v Evropi in po svetu,« so sporočili gostitelji letošnjega tekmovanja.

Vseeno pa se zdi dokončna odpoved malce preuranjena, saj bi lahko izbor za Pesem Evrovizije 2020 morebiti le opravili kasneje poleti, jeseni, ali pa kar med božično-novoletnimi prazniki. Morda pa se kaj vseeno še spremeni. To bi si želela tudi Ana Soklič, ki bi morala 12., 14. in 16. maja na Nizozemskem zastopati Slovenijo s pesmijo ‘Voda’. »Kakšna bo usoda mojega evrovizijskega sodelovanja in skladbe Voda, so zdaj lahko zgolj predvidevanja.

Z RTV Slovenija so mi sporočili, da v naslednjih dneh pričakujejo dodatna navodila z Zveze evropskih radiotelevizij (EBU), ki je organizator Pesmi Evrovizije,« je povedala Ana in dodala, da bo evrovizijsko različico skladbe Voda, skladno z načrti predstavila javnosti že v teh dneh.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.