Naslovnica Trendi Pacino, DiCaprio, Pitt in Tarantino v filmu Bilo je nekoč … v Hollywoodu

Pacino, DiCaprio, Pitt in Tarantino v filmu Bilo je nekoč … v Hollywoodu

Avtor: Spletno Uredništvo

Sredi avgusta v kina prihaja nov zvezdniški film – ‘Bilo je nekoč … v Hollywoodu’. Resda naslov ni preveč originalen, a je zgodba zanimiva in se dogaja v najbolj burnem obdobju ameriške zgodovine. Predvsem pa se poleg slavnega režiserja Quentina Tarantina v glavnih vlogah filma pojavijo superzvezdniki Leonardo DiCaprio, Brad Pitt in tudi Al Pacino.

Pacino DiCaprio Pitt in Tarantino v filmu Bilo je nekoč v HollywooduLeonardo DiCaprio, Brad Pitt in Al Pacino – slednjega so v slovenskem napovedniku filma začuda kar spregledali (foto: kolosej.si) 

 

Film ‘Bilo je nekoč … v Hollywoodu’ se dogaja v najbrž najbolj razburljivem letu v celotni ameriški zgodovini – v letu 1969. Protesti proti vojni v Vietnamu, pristanek na luni, Woodstock, seksualna revolucija, hipijevsko gibanje in serija umorov zloglasne sekte serijskega morilca Charlesa Mansona. Filmska zgodba ‘Bilo je nekoč … v Hollywoodu’ govori o igralcu kavbojskih serij in njegovem dvojniku, ki se odpravita na pot, da bi našla svoje mesto pod soncem v neizprosni filmski industriji Hollywooda.

Pod scenarij in pod režijo se je podpisal Quentin Tarantino, igrajo pa Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino, Dakota Fanning, Margot Robbie, Margaret Qualley in tudi Kurt Russel se pojavi v filmu. “Glavna junaka filma, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), nekdanja zvezda kavbojske TV-serije, in njegov dolgoletni dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt), se v obdobju zadnjih vzdihljajev zlatega Hollywooda borita za uspeh v svetovni prestolnici filmske industrije, ki je sploh ne prepoznata več. Toda Rick ima slavno sosedo, Sharon Tate (Margot Robbie),” so zapisali v napovedniku na kolosej.si, distributer pa je Con film.

Sicer še ni znano, koliko se je Tarantino v zgodbi držal resničnih zgodovinskih dogodkov, a je bila Sharon Tate zverinsko umorjena 9. avgusta leta 1969. Tateova, ki je bila tedaj poročena z znanim režiserjem Romanom Polanskim, je bila umorjena skupaj s štirimi drugimi osebami, potem ko so člani skupine serijskega morilca Charlesa Mansona vdrli v njeno hišo. Groza je bila še toliko večja, ker je bila Sharon v devetem mesecu nosečnosti, kar pa ni ustavilo morilcev. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.