Naslovnica Trendi Originalna komedija o vojni med dedkom De Nirom in njegovim vnukom

Originalna komedija o vojni med dedkom De Nirom in njegovim vnukom

Avtor: Spletno Uredništvo

V četrtek bo v slovenska kina prikorakala zvezdniška komedija z naslovom ‘Vojna z dedkom’, v kateri dedek bije neizprosno bitko s svojim vnukom in sicer za prosto sobo v družinski hiši.

 Originalna komedija o vojni med dedkom De Nirom in njegovim vnukom

Vrhunski igralci znajo že s pogledom povedati bistvo (foto: kolosej.si)

 

Že sama ideja o vojni med dedkom in vnukom za prosto sobo v skupni hiši je nadvse originalna, kar je v sodobnem Hollywoodu prej izjema kot pravilo. Če pa v vlogo dedka postavimo dobitnika Oskarja Roberta de Nira, je zabava zagotovljena. Poleg legendarnega De Nira je v tej komediji tudi preostala igralska zasedba vrhunska.

V filmu namreč igrajo dobitnik Oskarja Christopher Walken, nominiranka za Oskarja Uma Thurman, Jane Seymour, Rob Riggle in Oakes Fegley. »Osnovnošolec Peter (Oakes Fegley) je navdušen, ko izve, da bo njegov dedek Ed (Robert De Niro) prišel živet v družinsko hišo.

Ko pa se dedek preseli v njegovo sobo, sam pa mora na grozljivo podstrešje, mu ne preostane drugega, kot da dedku napove vojno, da svojo sobo dobi nazaj. A dedek je bolj žilav, kot je videti. Namesto da bi popustil, dedek skuje načrt za maščevanje,« razkriva napovednik.

Sicer je komedijo režiral Tim Hill, pod scenarij pa sta se podpisala Tom J. Astle in Matt Ember, ki sta skripte napisala po knjižni predlogi pisatelja Roberta Kimmela Smitha. Zanimivo je še dejstvo, da je najprej imela distribucijske pravice za komedijo ‘Vojna z dedkom’ produkcijska hiša The Weinstein Company.

Zaradi obtožb o spolnih zlorabah igralk, ki so se zgrnile nad producenta (in lastnika hiše) Harveya Weinsteina so predvajanje filma prelagali vse od pomladi leta 2018, nazadnje pa je junija letos distribucijske pravice prevzela druga produkcijska hiša 101 Studios.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.