Naslovnica Slovenija Ob stoti obletnici znanega slončka bodo pekli tudi stoletni kruh

Ob stoti obletnici znanega slončka bodo pekli tudi stoletni kruh

Avtor: Spletno Uredništvo

Ljubljana bo sredi oktobra spet gostila eno najbolj zanimivih kulinaričnih tekmovanj v državi – izbor za najboljši ljubiteljski kruh. Slonček Fala, ki je prepoznaven simbol za vse izdelke iz kvasa, bo tudi tokrat sodeloval pomagal pri izbiri najboljšega domačega kruha, pa čeprav letos praznuje imenitnih 100 let obstoja.

Ob stoti obletnici znanega slončka bodo pekli tudi stoletni kruhOcenjevanje različnih vrst kruha bo na vrsti v soboto, 17. oktobra in sicer v Ljubljani (foto: IPPR)

 

Kot že vrsto let se bodo tudi letos slovenski ljubiteljski peki pomerili, kdo speče najboljši kruh. Letošnje pekovsko tekmovanje ‘Naj Fala kruh 2020’ bo povezano tudi s 100. obletnico obstoja slavnega Slončka Fala, ki je v Sloveniji sinonim za vse izdelek iz kvasa. Tradicionalno tekmovanje neprofesionalnih pekov bo letos potekalo 17. oktobra, izbor bo vodil Miha Deželak, prijave za sodelovanje pa bodo odprte vse do 12. oktobra.

»Slonček Fala je letos dopolnil 100 let in bo praznoval z vsemi vami, domačimi pekovskimi mojstri, ki uživate v umetnosti peke kruha. Če si med njimi tudi ti, te vabi, da se udeležiš natečaja NAJ FALA KRUH 2020, kjer bomo izbirali najboljši kruh v treh kategorijah – pšenični kruh, mešani kruh in kruh posebnih vrst. V čast jubileju Slončka Fala pa bomo letos podelili tudi prav posebno nagrado za najboljši kruh – Fala stoletnik,« so pojasnili organizatorji tekmovanja.

Vse različne vrste kruha, ki bodo sodelovali v letošnjem tekmovanju Naj Fala kruh bodo ponovno podarili Društvu Food for Life, slednje pa jih bo razdelilo med socialno ogrožene družine. Sicer pa je Fala je premium blagovna znamka svežega stisnjenega pekovskega kvasa iz živih kvasovk selekcionirane kulture vrste kvasov Saccharomyces cerevisiae, katere lastnik je podjetje Lessafre.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.