Naslovnica Trendi Originalen cikel esejev SMG bosta gostili Nova pošta in GT22

Originalen cikel esejev SMG bosta gostili Nova pošta in GT22

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko mladinsko gledališče je pravkar napovedalo serijo gledaliških esejev, ki se ne bodo zvrstili le na standardnem ljubljanskem prizorišču – Novi pošti, ampak po novem tudi na mariborskem Glavnem trgu 22. Osrednja ideja cikla je ta, da bi izvirna besedila na odru interpretirali njihovi avtorji sami. 

Originalen cikel esejev SMG bosta gostili Nova pošta in GT22Zadnji letošnji ‘predkoronski’ dogodek v GT22 je bila predstavitev knjige Svetlane Makarovič ‘Luciferka’ (foto: FB GT22)

 

Novi cikel gledaliških esejev so poimenovali ‘Takorekoč‘, v njem pa se bodo v vlogi igralcev na odru predstavili kar originalni avtorji tekstov. Kurator projekta je Boštjan Narat, prvo dejanje pa bosta izpeljala ‘esejista‘ Boris Dežulović in Filip Dobranić. ‘Takorekoč prvič’ bo na vrsti prihodnji četrtek, 1. oktobra ob 20. uri v ljubljanski Novi pošti, ponovitev pa dan kasneje na isti lokaciji in ob istem času.

Tretja ‘ponovitev’ pa se obeta na Štajerskem koncu in sicer bo v soboto, 3. oktobra, (spet ob 20.00) v Mariboru v prostorih GT22. Ta kratica sicer označuje naslov tega multikulturnega objekta – Glavni trg 22. Drugi nastop iz cikla esejev, ki so ga poimenovali ‘Takorekoč drugič’, pa bo na sporedu šele tri tedne kasneje, ko bosta esejistki Renata Salecl in Jerneja Ferlež v četrtek in petek zvečer nastopili v Novi pošti, v soboto pa še v GT22.

Ciklus se bo zaključil z ‘Takorekoč tretjič’, v katerem bosta glavni vlogi pripadli (Mladenu) Dolarju in (Blažu) Šefu, na vrsti pa bo zadnji konec tedna v oktobru in sicer po enakem receptu kot prva dva dogodka. »Poanta je prav v tem, da poslušamo in gledamo avtorja, ki sam uprizarja svoj tekst. Tudi kantavtorji in kantavtorice niso nujno najboljši interpreti svojih pesmi, pa si kljub temu želimo poslušati ravno njih,« razlaga idejni vodja projekta Boštjan Narat

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.