Naslovnica Šport Obeta se napeto in nepredvidljivo kolesarsko svetovno prvenstvo

Obeta se napeto in nepredvidljivo kolesarsko svetovno prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo

Po popolnem slovenskem zmagoslavju na pravkar končani dirki po Franciji slovenske ljubitelje kolesarstva ta konec tedna čaka še en vrhunec. V italijanski Imoli je namreč na sporedu svetovno prvenstvo, na katerem bo v nedeljo popoldan nastopila najbrž najbolj kakovostna zasedba slovenske reprezentanca v zgodovini.

Obeta se napeto in nepredvidljivo kolesarsko svetovno prvenstvoČe komu morda ni jasno, kakšen nečloveški podvig je prešnji konec tedna uspel Tadeju Pogačarju, si lahko v spletu poišče komentarje Alberta Contadorja, Lancea Armstronga in Chrisa Frooma, pa še kakšne specializirane kolumbijske in angleške kolesarske spletne strani – vsi so uporabili besedi šokantno in neverjetno (foto: Foto Bettini/UAE Emirates Team/KZS)

 

Poleg ‘vesoljca’ Tadeja Pogačarja, ki je z neverjetno zmago na Dirki po Franciji šokiral ves športni svet, bodo na nedeljski cestni preizkušnji svrtovnega prvenstva v slovenski reprezentančni ekipi še kapetan Primož Roglič, Jan Tratnik (ki bo na cestah okrog Imole edini nastopil tudi na sobotni preizkušnji na čas ) pa Jan Polanc, Luka Mezgec, Jani Brajkovič, Domen Novak in Luka Pibernik.

“Bole je padel na dirki po Luksemburgu in trenutno ni sposoben dirkati, za Mohoriča pa sem se sam odločil, da ga zaradi stresnega Toura ne umestim v ekipo. On sicer sodi zraven, prepričan sem, da bo v prihodnosti še krojil dirke na svetovnih prvenstvih, toda tokrat nanj ne računam,« je na tiskovni konferenci sredi tedna pojasnil slovenski selektor Andrej Hauptman. Hauptman je sicer leta 2001 na SP na Portugalskem v cestni preizkušnji osvojil 3. mesto.

To tretje mesto je pomenilo zgodovinsko prvo medaljo za Slovenijo na svetovnih prvenstvih, sedaj pa je po dolgi pavzi najbrž že napočil čas za drugo slovensko odličje. Proga nedeljske cestne preizkušnje v Imoli je sicer zelo razgibana, a sta na trasi prisotni tudi dve zahtevnejši vzpetini. Kolesarji bodo skupno morali premagati kar 5000 metrov višinske razlike, zato se lahko do konca preizkušnje zgodi marsikaj.

V kolesarskih krogih sicer za favorite veljajo predvsem specialisti za enodnevne dirke, kot sta na primer Belgijec Wout van Aert in Francoz Julian Alaphilippe. Slovenci pa imamo drugačne želje in sicer si želimo, da se Tadeju Pogačarju ‘strga’ enako kot prejšnjo soboto, ali pa morda za malenkost manj in da Primož Roglič zaokroži svojo zbirko medalj. Vsekakor pa se obeta zelo napeta in nepredvidljiva dirka.

Nihče namreč ne more vedati, koliko moči je ostalo po koncu Dirke po Franciji tistim, ki so se tam trudili do zadnjega dne. Prav tako nihče ne more vedeti, v kakšni formi so dejansko vsi tisti, ki na Touru sploh niso nastopili. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.