Naslovnica Šport Olimpija in Krka na kolenih, Primorska in Šenčur v finalu pokala

Olimpija in Krka na kolenih, Primorska in Šenčur v finalu pokala

Avtor: Spletno Uredništvo

Jutri ob 16.30 bo na sporedu veliki finale slovenskega pokala za košarkarje. Finalista 17. pokala Spar sta malce presenetljva – to sta namreč moštvi Šenčurja GGD in Sixt Primorske. Šenčur je v prvem polfinalu ugnal novomeško Krko, Sixt Primorska pa je bila na drugi polfinalni tekmi boljša od Petrola Olimpije. 

joksa

Nebojša Joksimović (z žogo) in njegovi Primorci so samo še poglobili krizo ljubljanske Olimpije (foto: FB KK Sixt Primorska)

 

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so včeraj postali prvi finalisti zaključnega turnirja Pokala Spar. V dvorani Tivoli so premagali Krko z 89:82 in se bodo v finalu v nedeljo ob 16.30 pomerili s Sixt Primorsko, ki je v drugem polfinalu ugnala Petrol Olimpijo. Za Gorenjce je to prva uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja, Novomeščani pa so šele drugič v zadnjih sedmih sezonah ostali brez nastopa v finalu.

Šenčurjani so zasluženo prišli do zgodovinskega uspeha. Imeli so več razpoloženih igralcev, zadeli so kar štirinajst trojk, dobili drugi polčas za petnajst točk in hkrati so znali unovčiti izkušnje in dovolj širok nabor igralcev. Kar pet igralcev Šenčurja Gorenjske gradbene družbe je imelo dvomestno število točk

Domen Bratož, košarkar Krke: “Tekmo smo odprli tako kot smo si želeli. V obrambi smo igrali agresivno in dosegli nekaj lahkih košev. Naš napad v prvem polčasu ni bil problem. V drugem polčasu smo dovolili preveč lahkih košev, Šenčur se je razletel in začelo je padati iz vseh strani. Naša obramba je bila v drugem polčasu pod nivojem in to je glavni razlog za poraz.”

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: “S tem, ko smo izločili Krko v polfinalu, smo pripravili veliko presenečenje. To je velik uspeh za naš klub. Mislim, da smo bili danes boljši in zasluženo zmagali. Čestitke fantom.”

V drugem polfinalu košarkarskega pokala Spar je sledilo še drugo presenčenje – Koprčani so bili boljši od branilca naslova in gostitelja turnirja Petrola Olimpije s 74:70. Tako kot Šenčur, ki je v drugem polčasu povsem nadigral Krko, se je tudi Sixt Primorska več kot zasluženo uvrstila v finale. Vodila je vseh štirideset minut, v zaključku tekme, ko so se Ljubljančani približali na vsega točko zaostanka, pa je s potezo tekme zmagovalca odločil prvi strelec pri Koprčanih Mirko Mulalić. Podatek, da Petrol Olimpija ni niti enkrat vodila in da je moral njen trener že po dobrih štirih minutah igre vzeti prvo minuto odmora, zgovorno priča o poteku dogodkov v dvorani Tivoli. 

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske: “Čestitam fantom za zasluženo zmago, saj smo bili praktično vseh 40 minut v vodstvu. Vedeli smo, da bo Olimpija pod ogromnim pritiskom, kar se je tudi pokazalo v njihovem slabem odstotku meta iz igre v prvem polčasu. Takšne turnirje ni lahko igrati, zato čestitam tudi Olimpiji, da se je proti koncu obračuna vrnila v igro.”

 Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: “Prvi polčas smo odigrali katastrofalno. Jaz sem zelo razočaran, ne toliko zaradi poraza, kolikor zaradi igre v prvih dvajsetih minutah. Nismo pokazali prave igre in želje, da bi takšno tekmo lahko zmagali. Potrebovali smo 25 minut, da smo začeli igrati na takšnem nivoju, kot ga znamo. Če celotno tekmo zaostajaš, pa se na koncu pozna vsaka napaka. Čestitam košarkarjem Primorske, ki so danes odigrali bolje.”

Jutri popoldan bomo tako dobili novega zmagovalca slovenskega pokala, finale pa se bo začel ob 16.30, so še sporočili s Košarkarske zveze Slovenije. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.