Naslovnica Trendi Okusno prvo desetletje kuharskih trendov

Okusno prvo desetletje kuharskih trendov

Avtor: Spletno Uredništvo
Spletni portal ‘Okusno.je’ pravkar praznuje svojih prvih 10 let obstoja. V tem obdobju je bilo tam objavljenih ogromno uporabnih nasvetov in kreativnih idej – skupno kar 6.684 kulinaričnih receptov. Od izbruha pandemije številke obiskovalcev spletnega mesta še dodatno naraščajo…
Ne glede na vrsto jedi so recepti na Okusno.je vedno vredni preizkušnje (foto: PR PRO Plus)

Spletni portal Okusno.je, ki je del širše mreže medijske družbe PRO Plus , pravkar praznuje prvo desetletje svojega obstoja. V tem obdobju so se ustvarjalci vsebin na tem portalu potrudili tako za bolj izkušene kuharske mojstre, kot tudi za vse ostale, manj vešče kuharje. Da so ves ta čas res marljivo delali, priča kar 6.684 kulinaričnih receptov, ki so jih objavili na portalu, kar je v povprečju približno dva na dan. Lanski izbruh pandemije pa je še dodatno povečal zanimanje za portal.

V minulem letu je Okusno.je dosegel rekord, saj je zabeležil več kot 440.000 unikatnih uporabnikov v enem mesecu. V vseh teh letih v ospredju zanimanja še vedno ostajajo vsakdanje jedi, kot so palačinke na 1001 način, preprosti družinski recepti, enolončnice, obare in jedi na žlico, na priljubljenosti pa v zadnjem času pridobivajo tudi ideje za hitre in okusne obroke, ki jih lahko pripravimo med tednom,” so sporočili s PRO Plusa.

Poleg tega pa so zaznali, da se obiskovalci spletnega mesta Okusno.je vse raje vračajo k tradicionalnim slovenskim jedem. Vsaj delno je najbrž vzrok za to prav pandemija koronavirusa, saj je nenadoma več ljudi zaprtih doma in imajo malce več časa kot prej, da ga posvetijo pripravi jedi, kot so to nekoč počele njihove babice. Največ zanimanja je za tradicionalne slovenske praznične jedi – potica, mlinci, dušeno rdeče zelje, krofi in flancati.

 

 

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.