Naslovnica Trendi Oktobra v kina prihaja klasika Smrt na Nilu

Oktobra v kina prihaja klasika Smrt na Nilu

Avtor: Spletno Uredništvo

V slovenske kinematografe bo jeseni priplul napet triler, katerega zgodba je že dobro znana. Smrt na Nilu je bil namreč prvotno roman Agathe Christie, sedaj pa bo lik inšpektorja Hercula Poirota ponovno zaživel tudi na filmskem platnu.

Oktobra v kina prihaja klasika Smrt na NiluPrizor s križarjenja po Nilu je bil osnova za promocijski plakat filma (foto: Blitz Slovenija) 

 

Slovenski naslov prvega prevoda knjige ‘Smrt na Nilu’ je povsem enak originalnemu angleškemu naslovu ‘Death on Nile’, ki je že davnega leta 1937 nastal pod peresom genialne avtorice kriminalnih pripovedi Agathe Christie, zato tokrat slovenski prevajalci niso dodali svojega klasičnega kančka ustvarjalnosti – Smrt na Nilu je ostala Smrt na Nilu. In prav je tako, saj gre v svetu ljubiteljev kriminalk za eno od ‘svetinj’.

Napet film je pravzaprav nadaljevanje najbolj znane klasike Agate Christie ‘Umor na Orient Expressu’. Zadnja filmska verzija te mojstrovine je bila posneta leta 2017, sedaj pa se Kenneth Branagh vrača kot Hercule Poirot, ki se med počitnicami v Egiptu znajde sredi novega skrivnostnega umora. Glavni igralec Branagh se je tokrat prelevil tudi v režiserja, medtem ko je za scenarij poskrbel Michael Green.

V filmu igrajo še Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders in Letitia Wright. Smrt na Nilu je že doživela svoj filmski prvenec in v filmu iz leta 1978 in nato še v epizodi televizijske serije Agatha Christie’s Poirot iz leta 2004. Snemanja so potekala lani v Londonu in v Egiptu, film pa naj bi v kina po vsem svetu vstopil v drugi polovici oktobra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.