Naslovnica Trendi Odred odpisanih se vrača z novo misijo

Odred odpisanih se vrača z novo misijo

Avtor: Spletno Uredništvo
V slovenskih kinematografih bo največja novost tedna akcijsko-fantazijski film ‘Odred odpisanih: Nova misija’. Film, ki je v franšizi šele drugi po vrsti, izvira iz sveta stripovskih junakov, zato je v njem cela vrsta znanih likov. Že pred predvajanjem pa film ponaša z pa zelo ugodnimi kritikami in predvsem z izjemno visoko IMDb oceno.
Reklamni plakat za novi film iz žanra superjunakov (foto: FB Suicide Squad)

V slovenskih kinematografih bo pojutrišnjem predpreimerno predvajan najnovejši film iz žanra stripovskih superjunakov z naslovom ‘Odred odpisanih: Nova misija’. Gre za drugi film franšize, na katerega je bilo potrebno čakati kar 5 let, potem ko je leta 2016 luč sveta ugledal ‘Odred odpisanih’ oziroma v originalu ‘Suicide Squad’. Oba filma izvirata iz družbe DC Comics, ki je ena največjih in najstarejših ameriških založb za stripe.

Za novo produkcijo je bil kot režiser in scenarist zadolžen James Gunn, film pa je nastal v sodelovanju z znano filmsko hišo Warner Bros Pictures, katere podružnica je družba DC Comics. V filmu so zbrani znani stripovski liki, kot so Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker, Kapitan Boomerang, Ratcatcher, Savanta, Kralj morskih psov, Blackguard, in Javelin, posredno pa tudi Corto Maltese, sicer ena od zvezd italijanske ‘stripografije’.

Tokrat najhujše zločince iz zapora Belle Reve, zbrane v tako imenovani samomorilski ekipi, čaka novo reševanja sveta. »Med trekingom skozi džunglo in spopadanjem z vojaškimi sovražniki in gverilskimi enotami se Odred odpisanih poda na ‘najdi in uniči’ misijo, na tleh pa je z njimi le Polkovnik Rick Flag, ki skrbi za njihovo ‘dostojno’ obnašanje, ter Amanda Waller v njihovih ušesih, ki preko zvoka nadzoruje vsak njihov korak.

Kot vedno je vsak napačen korak (ali pogled) direktna pot v smrt,« piše v napovedniku. Film ima izjemno visoko IMDb oceno 8,1, v njemu pa igrajo Margot Robbie (Harley Quinn, Ptice Roparice), Idris Elba (Maščevalci: Brezmejna vojna), John Cena (Bumblebee), Joel Kinnaman (Odred odpisanih), Jai Courtney (franšiza Divergent), Peter Capaldi (Svetovna vojna Z) in še mnogi drugi…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.