Naslovnica Gospodarstvo Prleška lokalna ponudba odslej na enem mestu

Prleška lokalna ponudba odslej na enem mestu

Avtor: Spletno Uredništvo
Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja je objavila novico, da je bila v soboto v Ljutomeru na sporedu uradna otvoritev Centra za lokalno oskrbo – Zadružne trgovine Prlekija.
Prizor iz novih prodajnih prostorov za blago ‘Made in Prlekija’ (foto: FB Občina Ljutomer)

Novi prostori Centra za lokalno oskrbo – Zadružne trgovine Prlekija so locirani v atriju Mestne hiše v Ljutomeru, Center pa je nastal v okviru projekta ‘Zadruga Ljutomer’. Za ta projekt si je Občina Ljutomer na javnem pozivu zagotovila 70 % sredstev za sofinanciranje upravičenih stroškov Lokalne akcijske skupine (LAS) Prlekija. Projekt ureditve novih prostorov je stal 81.785,65 evrov.

Kot so pojasnili z Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, ta sredstva izvirajo iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja ter iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije. »Osnovni namen projekta je bila ustanovitev zadruge, ki bi pod eno streho združevala lokalne ponudnike, ki so na trgu kot posamezniki imeli manjše možnosti za svojo predstavitev, delovanje in uspeh,« so sporočili z Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Svečano odprtje novih prostorov je potekalo vzporedno s praznovanjem občinskega praznika Občine Ljutomer, od sobote pa je tako širša prleška regija bogatejša za pridobitev, ki bo v svoji ponudbi združila veliko različnih lokalnih dejavnosti. V prvi vrsti so v njej naprodaj pridelki in izdelki 32 prleških pridelovalcev, predelovalcev, obrtnikov in ustvarjalcev, tako da se bo za vsakega domačega in tujega gosta našlo kaj zanimivega.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.